Midweek

Midweek Selection

Brm, brm, brrrrrrrrrrrrrm… Solidno zanimljiva prošla nedelja. Premijerno pojavljivanje Duce u novom takmičenju, nastavak F1 šampionata i još ponešto zanimljivo. Rekapitulacija sledi…
Duca Borković je imao svoj prvi nastup u ETCC šampionatu sa novim automobilom i novim oblikom takmičenja za njega. Preorijentisao se sa brda i relija na kružnu trku i to vrlo uspešno. Upoznavanje sa novim automobilom, Seat Leonom, još uvek traje, a mi prenosimo njegove utiske sa vikenda u Monci: „U prvoj trci sam imao problema sa preupravljanjem i auto se ponašao kao da je na ledu. Kazna je usledila zbog nepropisnog prelaženja preko žute linije, koja mi u tom trenutku stvarno nije bila najvažnija stvar na svetu. Zauzeo sam osmo mesto i ostao bez dela branika. Druga trka je počela sa novim branikom ali sam izgubio metlicu brisača, pa su uslovi stvarno bili nemogući. U svakom slučaju, treće mesto u drugoj trci me je ohrabrilo i ukupno sedam poena na Monci, nije loše za prvi put. Idemo dalje!!!“. U slučaju da niste pratili trku, oficijelna galerija fotografija se nalazi na samo jedan klik od vas.

Na drugom kraju planete trkali su se bolidi u koje Duca Borković verovatno ne može ni da stane. Formula 1 u Maleziji donela je novi okršaj klupskih kolega, Sebastijana i Marka, koji su zauzeli prva dva mesta na podijumu ispred Hamiltona. Pred kraj trke, vodeću poziciju je imao Weber, a mlađi kolega je bio iza njega. Od tima su dobili naredbu da štede gorivo i gume i mirno završe trku. Pogodite ko je bio bezobrazan dečačić i napravio sranjce…

Pojavili su se nacrti nove Impreze koja će napokon izgledati opasno i ne kineski. Vrlo agresivan izgled, nabijen snagom, pravi Rally Fighter.

Naravno, kako bez Volvo-a… Ova plava fleka od auta ispod haube krije ozbiljnu ergelu, a kada se na to doda da će ih biti manje nego prstiju dve ruke, cela stvar dobija dozu ekskluziviteta.

I za kraj, naš omiljeni „pregledač“ Haris Kris u novom hot hatch-u galske produkcije, sa petora vrata, ali ne u porodičnoj varijanti. Da li su dodatak turbine i oduzimanje manuelnog menjača upropastile recept koji smo svih ovih godina toliko voleli?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *