Midweek

Midweek Selection

Napokon lepo vreme, nema više vanrednih dodola Raše Popova… Dosta je bilo, gospodine Popov. I gle čuda, čim se pojavilo sunce, odmah je sve zaživelo. Mi smo slikali par zanimljivih automobila, UIA je održala svoju izložbu oldtajmera, a tamo daleko se desilo šta, pitate vi? Evo rekapitulacije.

Obično počnemo obilazak planete sa F1 šampionatom i nema razloga da tako ne bude i ovog puta, sa Velikom nagradom Kine. Pobednik trke u Šangaju, Fernando Alonso je opisao ovu trku kao idealnu. Da li se i preostali vozači na podijumu ispod slažu sa njim, to vam ne mogu reći, ali su svakako imali sreće da se nađu na drugom i trećem mestu. Trećeplasirani Hamilton je završio trku svega 0,2 sekunde prednosti nad vodećim vozačem u šampiontu, Sebastijanom Fetelom, a i sam Britanac je priznao da ne bi bio na podijumu da se vozio još jedan krug. A svima omiljeni Finac je završio trku bez prednjeg spojlera, jer, kao što znate, Raikonen ne priznaje zakone fizike, on je Čak Noris F1 cirkusa.

A preko bare je počeo jubilarni deseti Formula Drift šampionat i rekao bih da je internet direktno odgovoran za popularnost ovog sporta. Da nije preplavljenosti i dostupnosti informacija, mi u Srbiji nikad ne bismo čuli za imena kao što su: Vaughn Gittin Jr., Fredric Aasbo ili recimo Ryan Tuerck, a sada već imamo i svoje favorite. Prva trka ove sezone vozila se pred rasprodatim tribinama na ulicama Long Beach-a. Pobedu je odneo Daijiro Yoshihara ispred Gittina.

Meni najzanimljivija vest je povratak Pežoa na Pikes Peak posle 25 godina. Odmah su se odlučili da napadnu Unlimited klasu novim 208 T16 modelom, spiritualnim naslednikom modela 405 T16. Svi ste već videli onaj sjajni film vožnje Ari Vatinena i rad nogu i ruku jednak najboljim članovima folklornog društva Lola. A da, nije samo auto brutala, za volanom će biti gospodin brutal lično: Sebastian Loeb.

Za kraj današnjeg pregleda, malo Vejronizma u Japanu. Ko se ne naježi posle ovog klipa, verovatno se ceo izdepilirao pre dva minuta. Preverznjaku…

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *