Midweek

Midweek Selection

Ono što je dobro sa svetom automobilizma je to što nikad neće prestati da iznova podgreva toplu vodu koja je izmišljena pre više vekova. Uvek ćemo imati nešto zanimljivo pred nama, tu je sadašnjost, prošlost i budućnost, a sve to sa sobom donosi potpuno drugačiju priču, sliku i ideju o automobilima.
Tako smo pre godinu dana pričali o novoj GT86-ci, njenom cilju i ideji koja je odmah počela da dobija svoj oblik. Taj preslabi motor koji svi kritikuju je preko noći postao toliko zanemarljiv, ispade da je teže promeniti felne na njoj nego motor. Vrhunac je možda stigao u obliku ovog projekta koji ispod haube krije (kao…) ni manje ni više nego Toyotin V8 motor iz NASCAR automobila!!! Da li je sada motor dovoljno jak, da li je 750 konja dovoljno gospodo? Sačuvaj bože kakvi su ovo gasovi. OBAVEZNO POGLEDAJTE! Ili pročitajte.
Onda, nasuprot „gušteru“, imamo legendu nad legendama. Auto zbog kog će svako od vas ugristi donju usnu, kao riba iz švedskih filmova, auto zbog kog će vam se čelo blago oznojiti a srce poskočiti i preskočiti koji otkucaj. Prelepi Alfa Romeo GTA 1300 Junior.
VW-u je trebalo svega pet godina, od kako su odlučili da učestvuju na reliju Pariz-Dakar, po prvi put 2003. godine, da dođu do prve pozicije sa dizel Touareg-om. Ulaskom u WRC odlučili su da to urade brže, znatno brže… Iz snega Švedske, prešli su u visoke planine Meksika i zabeležili još jednu pobedu! Očigledno se odluka Sebastijana Ogiera da napusti WRC u prethodnoj sezoni i da se posveti razvoju VW Polo R WRC modela isplatila.
Do kraja trke dominirao je stazom i reli završio sa preko tri minuta prednosti u odnosu na drugoplasiranog Miku Hirvonena u Citroenu i oko četiri minuta u odnosu na Ford i njihovog vozača Tjeri Novila. Sledeća etapa nas ponovo vraća u Evropu i to u Portugal od 11-14. aprila, a do tada pogledajte najbitnije momente.
Kada već pominjemo reli i Ford, teško je ne pomisliti na Kolin Mekrea koji je debitovao 1999. godine sa, tada novim, Ford Focus WRC modelom, a za raju su napravili Focus RS kao top model i nešto slabiji hothatch Focus ST za one mlađe. Prethodna generacija nam se svidela, dok je novi Focus sve samo ne lep i skladan auto, ali madre mio! Kako su uspeli od jednog vizuelno nedefinisanog auta da naprave objekat požude… Za više fotki pohitajte ‘vamo >>>

Za kraj nam samo nije jasno kako smo ovaj klip uspeli ranije da omašimo, ali ispravljamo grešku sada – Audi R8 V10 Plus i njegova gola pozadina – HD i volume up!hothatch Focus ST

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *