Predstavljanja

Gulf – Golf 6 GTI

Kroz Beograd prođe veliki broj zanimljivih automobila čiji se trag, u većini slučajeva, veoma brzo izgubi. Takva budućnost potencijalno čeka i ovog Golfa kojeg vam danas predstavljamo. Naime, ovaj Golf 6 GTI se od nedavno našao na domaćim prostorima, a našu pažnju privukao je nesvakidašnjim delovima, ali i saznanjem da potiče od vlasnika koji je bio redovan posetilac austrijskog jezera Worthersee.

Reč je o skupu koji je nastao 1981. godine kada su se ljubitelji Volkswagen i Audi vozila prvi put okupili kod Vrbskog (Worthersee) jezera u Austriji. Svake naredne godine se od tad na ovom, već tradicionalnom mestu, okupljaju entuzijasti sa svojim jedinstvenim primercima čineći ga jednim od najvećih skupova u Evropi.

Golf 6 GTI prerađen je u klasičnom Wotrhersee stilu. Visinski standard ispunjen je zahvaljujući KW Ultra Low gevindama, koje su trenutno na najvišem podešavanju. Pored zakucanog izgleda, njegovoj vizuelnoj pojavi doprinose proširena SRS krila, prednjica sa Golfa 6R i Audijevi naplatci od 19 inča. Tu je i posebna Gulf livreja koja je nastala kasnih ’60-tih godina.

Slučaj “All show no go” se ovde može demantovati, jer je vlasnik unapredio fabrički agregat sa 211 KS na respektabilnih 300 KS. Veća snaga postignuta je interkulerom sa Audija S3, Forge Blow off ventilom, OETTINGER karbonskim usisom, izduvom prečnika 3 inča i NU Air olakšanom remenicom radilice, nakon čega je urađen ECU remap.

Da li će ovaj Golf 6 GTI sa prepoznatljivom Gulf livrejom ostati u Beogradu ili ne to ne znamo, ali jedno je sigurno – uvek ćete ga naći na Bud3-u!

Autor // Aleksandar Savin
Fotografije // Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *