Events

One life Rally

Autor /

Kraj maja donosi završnicu fudbalskog prvenstva, prestanak kiša i razmišljanje o tome gde ići za leto. Međutim, za nas koji volimo četvorotočkaše maj je utefteren kao mesec kada se gomila superautomobila okuplja u kojekakve relije i započinje svoj redovni godišnji defile po Evropi. Jedan od tih je i One Life Rally.

Iako su luksuzna kola i hoteli standardni u ovom slučaju, kao i kod svih tematski sličnih dešavanja, One Life se od ostalih razlikuje po tome što je ruta od početka do kraja išla po Balkanskom poluostrvu. Ne treba da čudi što je većina učesnika poreklom odavde. To znači da je ljudima zapravo moguće prići i popričati sa njima što stvara daleko opušteniju atmosferu nego inače.

Sa učesnicima smo se družili na NAVAK-ovoj stazi, a da stvar bude interesantnija, dobili smo zadatak da dovedemo i par naših momaka sa automobilima sličnog kalibra što je dodatno obogatilo manifestaciju. Neću izdvajati nijedan automobil posebno već ću vas uputiti na video i fotke. A neću pominjati ni vremena pošto je konfiguracija staze bila drugačija u odnosu na Track Day. Rekord će morati da sačeka još malo.

Nakon staze, grupa se uputila ka Hajatu, gde mi nismo bili jer nas bleja ispred hotela slabo nešto interesuje. Dovoljno nam je bilo onih dva sata na NAVAK-u. Načuli smo da već spremaju rutu za sledeću godinu i nadamo se da će ih ista ponovo dovesti ovde, samo u još većem broju.

Autor // Stefan Šobot
Fotografije // Stefan Šobot, Uroš Jović, Stefan Gvozdić, Nikola Stojanović, Nemanja Mrđa
Video // Stefan Gvozdić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *