Track Day

Bud3 Track Day – Jun

Da mi je neko rekao da će odrasli muškarci toliko da se obraduju jednom oblačku koji je zaklonio sunce… Ne bih vam nikada poverovao. Bilo je vruće, ali pamtimo i toplije. Druženja i dobre atmosfere nikako nije nedostajalo, jer se po prvi put ove godine bud3 Track Day održava sa publikom.

Neizvesnosti oko održavanja junskog bud3 Track Day-a, nije bilo. Datum se znao još od ranije, a mere potpune zabrane okupljanja su davno ukinute. U vazduhu je jedino „visilo“ da li će kapije centra NAVAK biti otvorene za publiku, a to se na kraju i ostvarilo. Kompletna manifestacija se održala u uslovima u kojima smo navikli i svi su bili dobrodošli, pa ne čudi gužva na stazi i oko nje, jer su učesnici su došli čak iz Bosne i Hrvatske, ali i iz Novog Pazara, Zrenjanina, Novog sada…

Nikome nije bilo teško da pregazi par desetina ili stotina kilometara. Čak nas je i vreme poslužilo, pa smo od najavljene kiše videli samo jedan oblak na nebu. Nisu samo mašine morale da izdrže toplotu, već i ljudi, ali su i jedni i drugi vrlo dobro znali zašto se tu nalaze. Iskusniji su poneli šatore ili kišobrane, ne bi li se zaštitili od sunčevih zraka koji nisu popuštali od jutra, dok su drugi pravili turbane ili tražili zaklon pod šatorom.

Veliki broj Alfa Romea od 75, pa do Giulietta, Reno Megan i Klio, poneki Yugo, Leon Cupra, Type R Civic i Integra, M Bemveovi i karavani, Katerham, GTI-ovi i Club Sport-ovi… GT-R i GT3RS, pored fabričkih i onih manje fabričkih automobila spremljenih samo za stazu. Pred posetiocima se našla kompletna gama automobilske industrije proizvedene u poslednjih 30-ak godina. bud3 Track Day predstavlja pravi raj za „oktanoglavce“ svih pripadnosti.

Sledeći termin je bud3 Matinée. Dva sata čiste vožnje, bez grupa i bez stintova. Priprema za opušteni vikend – više informacija i prijave.

Najbolja vremena – prepodne – 07 06 2020
Najbolja vremena – poslepodne – 07 06 2020

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *