Track Day

bud3 Track Day – Jul

Uh. Kakav vikend. Odakle početi, koju posluku porati? Za nas kraj pred letnju pauzu, a gospodi trkačima zagrevanje za predstojeću trku. Gorelo je nebo, gorela je zemlja.

Jul i vreme su nas ispoštovali kao i svaki put do sada. Nekako uvek prođe taj najtopliji talas dok se mi skupimo na bud3 Track Day-u da obrnemo koji krug po stazi. Tako bi i ove godine. Tropske vreline su ostale u minuloj sedmici, a 60-ak vozača se zajedno sa nama našlo u Subotištu.

Dosta novajlija je u nedelju 04.07. prodefilovalo stazom po prvi put. Osetili su se ti prvi, bojažljivi, koraci, jer je tempo vožnji isprva bio sporiji, ali tokom dana je postajao sve brži. Prepodnevni termin smo vozili u ritmu Marseljeze, jer je staza bila prepuna galskih jurilica, Klia i Megana, mada su se potkrali po koji švaba i japanac. Alfiste ne računamo više, oni su postali deo inventara, a momcima iz Vršca svaka čast! Mislim da su došli u najvećem broju do sada da se vrte zajedno sa nama na ovom “ringišpilu”. Nije bezveze kružna staza u pitanju.

A poslepodnevni termin? Spektaktl. Trka pre trke. Kada su se popalili svi N-ovi i hibridi… Nije moglo da se priča. Grmelo je! Yugoslavlje, bukvalno… Zaseniše na trenutak par Seksića, Sivika i AR147 iz viših klasa. Internacionalnom karakteru pomogla je ekipa koja je došla iz Makedonije da testira svoj automobil, ali ne smemo zaboraviti ni entuzijaste koji su došli iz BiH i Crne Gore u prepodnevnom terminu.

Da bi se momci što bolje primpremili za trku, omogućili smo da u poslednjem stintu dana voze u konfiguraciji bez šikane. Kao što će biti i na trci, te bolje pripreme svoje automobile. Pa nemojte dozvoliti da vas zbune znatno brža vremena u tom poslednjem prolazu na stazi.

I da ne zaboravimo… Retrovizori i signalizacija pomažu da se svi brže i uz manje nervoze vozimo. Koristite ih. Redari se na stazi nalaze sa razlogom, da bi smo svi bili sigurniji u slučaju da se nešto dogodi i njihove instrukcije zastavom moraju strogo da se poštuju. Nemoj posle da bude „ne znam zašto su me isključili“…

Na sledećim linkovima možete pronaći više informacija:
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (video format)
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (tekstualni oblik)
bud3 Track Day pravilnik (može biti promenjen bez prethodne najave)

Jedine tačne i potpune informacije o ućešću na bud3 Track Day-u možete dobiti putem mejla ili nam pišite u inbox na našim društvenim mrežama FB i IG. U suprotnom možete dobiti pogrešne informacije.

Vidimo se na sledećem bud3 Track Day-u!
Septembar – 26.09., sa početkom u 10 i završetkom u 17h, – prijave su već otvorene!

Najbolja vremena – prepodne – 04 07 2021.
Najbolja vremena – poslepodne – 04 07 2021.

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.