Track Day

bud3 Track Day – Septembar

Da li je to avion? Orao? Supermen? Šumaher? Ne, to je Reno Twingo koji je pravio vreme od 1.37 zahvaljujući novom asfaltu na stazi. Da li smo ozbiljni?

Paaaaa…. Ekipa koje se u ovom septembarskom terminu okupila je kao i uvek, bila šarenolika. Irci su prvi put bili na stazi, ekipa iz Slavonskog broda nas je posle duže pauze ponovo posetila, kao i iz Osijeka, Sarajeva i Bara, a na Nišlije, Novosadiste, Zrenjanince, Pančevce i Beograđane smo odavno navikli. I svi ti kabrioleti… Zajedničko svima je bila potraga za gripom.

Za one koji nisu ispratili. Staza NAVAK je u potpunosti prekrivena novim slojem crne smese. Dodato je preko 1km ivičnjaka, koji su širi i u ravni sa stazom kako bi vam dozvolili da malo siđete sa linije asfalta u slučaju da preterate. Na nekim mestima staza je blago proširena, ali najuži deo, šikana, je sada proširena kao kada izađete na Dunav kod Kladova… U prevodu – znatno je proširena. I zahvaljujući tome očekujemo da se svi „ubrzaju“… Vremenom. Sveža podloga još uvek nije dovoljno puta pokisla i kako bi pružila najbolji kontakt sa gumom, pa dok je na nekim mestima trakcija bolja nego ranije, na drugim morate da „radite“ na tome da je pronađete. Pa je potrebno adaptirati se.

A što se tiče Twinga sa početka… Transponder koji je njemu dodeljen stavljen je na BMW M3, pa smo dobili solidan broj poruka sadržine „Druže o čemu se radi, kako gripuje taj novi asfalt??“. Ali nije ni do auta, ni do junačkog srca u vozača, ni do novog asfalta. Eto šale niotkuda.

Vidimo se na sledećem bud3 Track Day-u!
Oktobar – 24.10., sa početkom u 10 i završetkom u 17h, – prijave su otvorene, a četvrtina termina je već popunjena!

Najbolja vremena – prepodne – 26 09 2021.
Najbolja vremena – poslepodne – 26 09 2021.

Na sledećim linkovima možete pronaći više informacija o bud3 Track Day-u:
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (video format)
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (tekstualni oblik)
bud3 Track Day pravilnik (može biti promenjen bez prethodne najave)

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.