Track Day

bud3 Track Day – Oktobar

Započeti tekst za poslednji bud3 Track Day se ispostavilo težim nego što sam pretpostavljao. Osećaj sete, kao da se opraštam… Užas. Moram da promenim plejlistu. Pušta Motorhead Ace of Spades, ali tiho.

Đeste raja! Poslednji bud3 Track Day u 2021. okupio pola Srbije i skoro sve ex-YU republike. Ne sećam se trenutka kada je ovo postao skup oktanskih zavisnika iz celog regiona, ali mi je izuzetno drago da se svi zajedno okupljamo pod ovom našim krovom. Nije prevelik i hoće da prokisne povremeno, ali ne i za zatvaranje sezone. Očigledno smo darovali zelembaće na pravo mesto kada nas je posle par dana kiše ogrejalo sunce. Pusti domaće proroke i vračare, treba ti pravi indijanac da odigra anti-dodole. Pišem ovo sebi kao rimajnder.

Za kraj 2021. na bud3 Track Day-u je zaista bilo svega. Od voznog parka, do akcije na stazi, spaljenih guma, letećih guma, dosta obaranja ličnih rekorda, a i svo gorivo se potrošilo. Zamisli. Mesto… Slobodnog mesta nije bilo više od 10 dana pre održavanja, a nije se tražilo jedno mesto više, već 10. Uvek bude interesovanja, ali ovaj put je premašilo sva naša očekivanja. Čak se i na dan samog „trek deja“ tražio neko ko je odustao, kako bi neko drugi zauzeo njegovo mesto, ali to se nije dogodilo.

Opet ću pomenuti vreme koje se pokazalo kao idealno u kombinaciji sa novim asfaltom za obaranje ličnih rekorda. Staza je počela bolje da „gripuje“, a očekujemo da će kada „odstoji“ još malo, taman na vreme za sledeću sezonu biti još bolje. I ne, nemojte da tražite rešenje u mehanici, rešenje ubrzanja se nalazi na relaciji između volana i sedišta. Kao što je više ljudi potvrdilo u nedelju 24.10.2021.

Druženje je bilo odlično. Opet u ograničenom broju zbog svih mera, ali to je ono što i nas i vas pokreće, pored tih dva i manje minuta provedenih po krugu na stazi. Znamo da je svima gušt da provedu vreme u boksu i razgledaju automobile, pričaju sa vozačima, vide se sa drugarima, ali zaista je bedem mnogo bolja pozicija za posmatranje dešavanja na stazi. Meni lično fali da mogu da se odvojim od te „prve krivine“ i malo uživam sa strane… Da ne dužim više.

Za kraj jedno veliko hvala. Hvala svima vama koji učestvujete novajlijama i starosedeocima, svoj publici koja nas posećuje i podržava u organizovanju ovog malog cirkusa zvanog bud3 Track Day. Do sledeće godine ili ranije, ako vreme dopusti… I nadamo se sa novitetima.

Najbolja vremena – prepodne – 24 10 2021.
Najbolja vremena – poslepodne – 24 10 2021.

Na sledećim linkovima možete pronaći više informacija o bud3 Track Day-u:
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (video format)
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (tekstualni oblik)
bud3 Track Day pravilnik (može biti promenjen bez prethodne najave)

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.