Pitanje nedelje

Automobilska kasica-prasica?

pitanje_nedeljeAko se trenutno dobro osećate, ako ste srećni i novca imate na pretek, vreme je da taj novac uložite negde. Ne u zlato, ne u nekretnine i ne u neke virtuelne papire zvane akcije… Uložite u automobile. Ako ih kupite dok su jeftini i čuvate ih dovoljno dugo, novac će vam se vratiti barem duplo. Evo deset predloga naših čitalaca, sigurnih fikseva za vaš novac pod dušekom. Khm, ulažite dok je… magare u blatu.
pitanje_nedelje_opel_insignia_opc10. Opel Insignia OPC – Jedan od prvih, novijih, Opel-a koji je, zapravo, sportski vrlo dobar. Van mejnstrim radara, ova drumska raketa će vrlo verovatno biti klasik kroz deset do petnaest godina. Ako je budete pazili i čuvali, njena vrednost će lagano početi da raste u jednom trenutku. Kao i kod svih klasika, top spec oprema ima prednost. Pazite samo na boju, OPC plava će biti diskutabilna u narednoj deceniji. Siguran sam u to.
Saab-9-5-Saloon-019. Saab 9-5 – Kažu da nada umire poslednja. Ovo je nada, zove se Saab 9-5 i ona je umrla. Međutim, to što se više ne proizvodi i što Saab praktično ne postoji ne znači da je i njihova cela istorija izbrisana. Jedan od najavangardnijih proizvođača automobila spas je pokušao da nađe u ovom modelu. Nažalost, koliko god on bio brilijantan, nije uspeo da iščupa Šveđane iz jame u koju su upali. Poslednji 9-5 sa bogatom dodatnom opremom će biti cenjen, možda i precenjen, baš zato što je poslednji. Nemojte da zaboravimo Saab!
pitanje_nedelje_bmw_123d_135i8. BMW 123d/135i coupe – Ovo Minhensko zamorče za ispitivanje tržišta uspelo je da prebrodi sve nedaće. Vrlo diskutabilan automobil, ali to ga i čini potencijalnim klasikom. Ono što je još bitnije jeste motor ispod haube. Ako nemate pare za 1M, mi pikiramo na ova dva. Prvi je dizel! Šokantno, ali motor u 123d modelu je odličan i redak. a to je i poželjno. Druga varijanta je 135i benzinski šestocilindraš. Šta je Bavarac bez njega? Još ako uzmemo u obzir da je taj motor sad i u novom M3, kombinacija je dobitna.
pitanje_nedelje_lancia_thesis7. Lancia Thesis – Šta je ko i sa kim pio u Fiat-u kad su odlučili da daju zeleno svetlo posrnuloj Lancia-i da napravi Thesis? Ne znamo, ali mora da je bilo žestoko. Možda je i neka droga bila prisutna. Ili su možda samo sedeli na ‘ladan beton. Ovaj nebrušeni dijamant ima svoje zagarantovano mesto među budućim klasicima. Šasija je projektovana samo za ovaj model, 3.2 V6 motor, ekstravagantan eksterijer i enterijer. Sjajan auto, nema šta.
pitanje_nedelje_chrysler_300c_hemi6. Chrysler 300C Hemi – The pimp’n’gangsta car for Europe. Radikalan i vrlo upečatljiv. Zbog malih staklenih površina, ogromne maske hladnjaka i velikih točkova bio je potpuno neprimeren za Evropu. Još sa 5.7 Hemi motorom ispod haube… Vulgarno. U karavan verziji i sa pomenutim motorom prodavao se samo u Evropi, a delio je dosta delova sa Mercedes-ovom E-klasom. Veliki potencijal krasi ovaj auto.
pitanje_nedelje_alfa_romeo_brera_1595. Alfa Romeo Brera/159 3.2 V6 – Šta reći o Alfi? U svojoj dugoj istoriji proizvela je i previše klasika. Toliko sjajnih i prelepih automobila izlazilo je iz fabrike ovog proizvođača da nam treba novi sajt ne bi li ih sve popisali i predstavili. U budućnosti se treba osloniti na ova ova dva modela. Možda i najlepši (a pristupačni) automobili decenije. Nikad ne reci ne Alfi.
pitanje_nedelje_citroen_ds4. Citroen DS serija – Citroen je sve iznenadio pokretanjem DS serije. Vratio se svojoj avangardi. Bilo koji broj da izaberete iz ove serije nećete pogrešiti. Najviše novca će doneti DS3 racing i DS5 hybrid. Ovaj prvi je sjajan hot-hatch, a oni uvek drže cenu. Drugi je avion. A avion treba da imate. Aviona nikad dosta.
pitanje_nedelje_peugeot_rcz3. Peugeot RCZ – U skorašnjem moru dosadnih i istih modela, Francuzi su izbacili RCZ. Kad se pojavio prototip, izgledao je kao i svaki njihov prototip – previše dobro da bi se proizveo. Međutim, RCZ je ipak ugledao svetlost dana, čak je i zadržao bubble roof. Prelep auto i siguran klasik.
pitanje_nedelje_honda_s20002. Honda S2000 – Možemo je već sada okarakterisati kao klasik, jer ako Honda nastavi ovim tempom i ne izbaci ništa slično u narednih deset ili petnaest godina, nema greške. Vrišteći VTEC motor, zadnji pogon i pouzdanost bez premca. Došli smo u „no-think“ zonu za vaše investicije. Kupuju, kupuj, kupuj… Možda da ti se i A.Kulundžić potpiše na istu?
pitanje_nedelje_subaru_brz1. Subaru BRZ / Toyota GT86 – Samo zamislite u glavi sliku nepipnute 86-ce pod najlonom u nekoj garaži za dvadeset godina. Bez ludačkih felni, izmena na motoru i sličnih bud3evina koje su sada hit. Da li biste voleli da to doživite? Šta mislite koliko će vas u budućnosti to zadovoljstvo koštati? Ako ostane nepipnut, ovaj auto će vredeti mnogo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • SAAB i dalje živi!