Pitanje nedelje

Koji je najlepši F1 bolid svih vremena i zašto?

pitanje_nedelje_odgovorAko pogledamo razvoj F1 bolida kroz vreme videćemo jednu fantastičnu i uvrnutu paletu automobila. Svi su krojeni pravilnikom, a oni najlepši su imali i malo duše u svom dizajnu. Opet, neki su potpuna ludost. Zbog svega toga odlučili smo da vas pitamo i čujemo vaše mišljenje: Koji je po vama najlepši F1 bolid svih vremena i zašto? Evo vaših odgovora.
 

9. Ferrari F2004

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_9U vreme Ross Brawn-a Ferrari je vladao najbržim cirkusom na svetu. F2004 je tada sa Šumijem obarao sve rekorde.
 
Nikola Tasić: Ferrari iz 2004. godine jer mi je nekako ostao urezan u pamćenje i sluzi mi kao default dizajn F1 bolida. Po njemu poredim svaki novi bolid iz sezone u sezonu, što me je dovelo do zaključka da su bolidi sve ružniji i ružniji. Nepotrebno je spominjati da je taj bolid prosto dominirao sa Schumaherom i Barikelom na mestima vozača i da su sa njim oborili sve moguće rekorde.

 

8. Tyrrell P34

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_8Biti lud je nekada dobra stvar. Gospoda iz Tyrella su uvek videla svet drugačije, zato su i njihovi bolidi uvek bili drugačiji i čudno lepi.
 
Matija Kme Dagović: Tyrrell P34. Because SIX WHEELS!

 

7. Williams FW16

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_7Opet Newey, opet Sena, pa i Damon Hill Williams FW16. Čuvena Rothmans livreja.
 
Srđan Grujić: Kada neko kaže F1, meni prvo što padne na pamet je Rothmans Williams Renault! Valjda zbog Sene, ali i ta Rothmansova plava boja je nekako posebna. Dugo posle Seninog odlaska sam želeo da imam auto takve boje, a onda sam ga i kupio.

 

6. Lotus 56B

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_6Kada jedan mladi i prosperitetni dizajner kaže ovo, onda se ovaj bolid mora naći na listi
 
Igor Džukovski: 1971. Lotus 56B, zato što i dalje izgleda apsolutno fantastično.

 

5. Lotus 98T

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_5Sena je zabeležio svoju prvu pobedu baš u ovom Lotusu. Da li to čini ovaj model još lepšim?
 
Aleksandar Kikić: 1986 Lotus 98t. Zbog kombinacija boja, generalno oblika bolida i legende u bolidu.

 

4. McLaren MP4-12 1997

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_4Strela i u njoj Mika – Legenda! Kakav prelep model. Neil Oatley je zalužan za ovu skulpturu.
 
Stefan Radojević: McLaren MP4-12 1997, Mika Hakkinen, bolid ispred svog vremena prosto rečeno.

 

3. Ferrari 641/2

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_3Šampionski bolid, Alene OPROSTI! Pun naziv motora Ferrari Tipo 037 V12. Mamma mia! Ovaj model je izložen kao stalna postavaka u muzeju savremene umetnosti u New York-u. A i Stefan ceni da je njegovo mišljenje dovoljno. Podržavamo.
 
Stefan Adamov: 1990 Ferrari 641/2, Alain Prost. Ferrari koji je po meni makar najlepši bolid ikada.Nema potrebe pričati ista više.

 

2. McLaren MP4 20

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_2Poznati dizajner Adrian Newey dizajnirao je ovaj bolid, a za volanu su bila dva najveća cara formule 1 u to vreme: Montoya i Kimi.
 
Dxaxkx Pxnxoxix: MP4 20 jer sam od svih baš na njega upirao prstom u prodavnici igračaka kao klinac.
Princess Doe: MP4 20 – zato što ima rogove, a ne pišu.

 

1. Lotus 72

pitanje_nedelje_f1_bolidi_bud3_1Jedan od najprepoznatiljivih modela u istoriji F1. Dizajniran od strane legendarnog Colin Chapmana, ovaj Lotus 72 iz sedamdesetih je zasluženo na prvom mestu. A da, ima tu i neka poznata livreja…
 
Borislav Špica: Lotus 72 sa pocetka 1970ih. Cossie 3.0 V8 atmosfera. Najlepsi je. Potpuni hard kor, i to u JPS šari.
Vukašin Herbez: Još jedan glas za Lotus 72 i to iz prilično ličnog razloga. Donet sam iz porodilišta u stan na čijem zidu je stajao poster ovog bolida i Emersona Fitipaldija.
Stefan Adamov: Lotus je uvek imao najlepše šare na bolidima – pogotovo John Player Special. Ovo je kompletno prelep bolid. Alal vera!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *