Pitanje nedelje

Najinteresantnija boja ili kombinacija boja?

pitanje_nedelje_odgovor2Znano je da su Ferrariji crveni, a Lamborghiniji crni, isto kao što su matore Mečke bele, a novije sive, BMW-ovi su sivi ili crni od početka vremena, a Trabant je blu. Među vašim odgovorima tražili smo najinteresantnije kombinacije boja, one na koje pomislite kada se pomene određeni model auta ili specifične i nesvakidašnje boje za koje su se fabrike osmelile da puste u prodaju…
 

10. Harlequin

boje_vw_harlequin_bud3Kada u VW-u nisu uspeli da postignu konsenzus oko boje koja će biti specifična za njihove automobile, poveli su se onom “sve mi boje dobro stoje”… Šalu na stranu ovo je limitirano izdanje pri čijem se sklapanju koriste delovi od četiri automobila različitih boja.
 

9. World Rally Blue (02C)

boje_subaru_impreza_bud3Plavo/zlatna kombinacija morala je da nađe mesto na ovoj listi, jer su felne zlatne boje isporučene greškom na reli umesto srebrnih, a vremena da se zamene sa drugim setom nije bilo i… Legenda je rođena (zajedno sa Colinom).
 

8. Nero (PXR)

boje_fiat500_abarth_bud3Zato što su škorpije crne, zato što u crnoj izgleda opasnije, zato što mnogo volimo crvene detalje na crnim automobilima i zato što Fiat 500 Abarth reklamira Čarli Šin!
 

7. Viper GTS Blue (BE)

boje_dodge_viper_srt10_bud3Kada im nisu bili dovoljni V10 motor od 8400 kubika, usis i rešetke na haubi, izduvi na boku iz kojih dolazi zvuk grmljavine… Odlučili su da opale dve paralelne bele crte preko auta kako bi naglasili njegovu sportsku notu, jer svi drugi detalji nisu bili dovljni da opišu to svojstvo kod Dodge Viper SRT-10.
 

6. Seafoam Green Two Tone (5G7 i FG0)

boje_silvia_s13_bud3Manje-više što mi je ovo omiljena karoserija za S13 Silvanu, već zato što je obojena u kombinaciji dve boje direktno iz fabrike i pored nesvakidašnjeg izgleda daje odličan vizuelni utisak.
 

5. Avusblau-Metallic (276)

boje_bmw_e34_m5_bud3Ponovo odlična kombinacija dve boje na karoseriji, a može se naći pod dva imena Avusblau-Metallic i Avusblau Perlcolor. Ista je boja u pitanju, samo prvi naziv piše na samom BMW E34 M5, dok se pod drugi imenom vodi u njihovim katalozima. Na crtu sa njom bih jedino stavio nove frozen boje koje niko nije predložio, iako BMW ima odličnih boja u ponudi (Estoril Blue, Imola Red…) ova kombinacija na E34 M5 mi je ipak ispred njih.
 

4. Bayside Blue (TV2)

boje_nissan_r34_gtr_bud3Kada vam neko pomene Nissan Skyline R34 GTR, zamišljate ga u toj boji bez da ste trepnuli.
 

3. Ultimate Green (9GFE5ZA)

boje_ford_focus_rs_bud3Ako vam RS oznaka na ultimativnom Ford Focusu nije dovoljna, već morate da pokažete da ste ultimativni među svim drugim Focusima, a sa tom bojom i među svim drugim automobilima kada bolje razmislimo… Uostalom sam naziv govori sve – ULTIMATE GREEN!
 

2. Alfa Romeo Red

boje_alfa_romeo_8c_bud3Svaka crvena na svakoj Alfi, jer koja boja bolje naglašava strast od crvene, a svi znamo koliko su Alfe i Alfisti strastveni.
 

1. British Racing Green

boje_jaguar_e_type_bud3Iako je predložena na automobilu koja ima malo veze sa sportom (Jaguar XJ), a mnogo više sa nadmenim britancima… British Racing Green (BRG) vodi korene direktno iz autosporta duže od 100 godina i može se videti ne samo na luksuznim limuzinama, već i na nama mnogo zanimljivijim sportskim automobilima i bolidima Formule 1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *