Track Day

Bud3 – Trackday – April

Nova TD sezona je morala otpočeti u nekom trenutku, pa zašto to ne bi bio 1. april, ali ne kao šala. Trebalo je „promašiti“ praznike, druge bitne događaje u auto svetu, pa i kišu.

Prognoza se menjala iz dana u dan, kao brzine na trci ubrzanja, 1 – suvo, 2 – oblačno, 3 – moguća kiša, 4 – kiša, 5 – potop zbog kojeg je Noje pravio barku i kraj. Srećom, padavine su zapljusnule stazu NAVAK tokom noći i rano ujutru, pa su 54 učesnika i vetar koji je nesnosno duvao sve vreme, brzo osušili stazu.

Drago nam je da možemo da primetimo da je šarenolikost vozila i broj novih učesnika sve veći, kao i da se dosta ljudi vraća ne bi li poboljšalo svoj rezultat u odnosu na prethodni TD. Bilo da je reč o setapu vešanja, novim performantim delovima ili samo da se napokon reši problem u automobilu koji se nalazi između sedišta i volana (hvala, Filipe) – odnosno da poboljšaju svoje vozačke veštine. Što i uspevaju, jer su postignuta vremena sve bolja.

I posetilaca je bilo više nego ikad, uhvatili ste nas nespremne. Znamo da svi želite da vidite akciju na stazi, ali pravila o zoni za posetioce moraju da se poštuju. Tu gde stojite automobili ulaze i izlaze na stazu i ne smete ih ometati, kao ni rad redara. Ali daćemo sve od sebe da i vama izađemo u susret, imajte malo strpljenja, prvo treba da finalizujemo neke novine vezane za TD ove godine.

Vreme nas je poslužilo, atmosfera na i oko staze je bila odlična, pa se nadam da se svi ponovo vidimo 13.05. na istom mestu. Prijave su već otvorene.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Nikola Stojanović, Stefan Šobot, Aleksandar Savin, Vojislav Vujanić

 
[table “8” not found /]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara

  • pokidali ste sa slikama, svaka cast bracale, samo napred!

  • kako su dosadni ovi sa ovim jugicima a tek ovaj sa ovim jadnim stojadimon na 3 tocka