Track Day

Bud3 Track Day – April

Uz prigodan zvuk pucketanja ćumura i drveta, ovacije piruetama kada je pala kiša i nekolicinu psovki, jer je nova bobina otkazala u prvom krugu… Zvanično smo otvorili bud3 Track Day sezonu za 2021. godinu. Što bi jutjuberi rekli “puštaj intro”!

Nikada veći broj prijava nije stigao u naše “poštansko sanduče”. Preko stotinudvadest vas je izrazilo želju da učestvuje u ovom prvom aprilskom terminu. To je za 30% više prijava nego obično, a čak su tokom aprila pristigle uplate za majski i junski termin. Bitno je osigurati svoje mesto na vreme, ali i odrediti finalni rok za završetak sopstvenog projekta (za bud3 Track Day).

Nego, vratimo se na bud3 Track Day – april (11.04). Nažalost kao i prošle godine ponovio se scenario u kome publika nije mogla da prisustvuje. Ne želimo ponovo da napominjemo koliko volimo atmosferu kada se svi, mi, zaljubljenici u kante lima na četiri točka skupimo na jednom mestu i kada polete ključevi, manometri, šale i pošalice, ali… Biće prilike, ovo je tek prvi.

Nepredvidljivo aprilsko vreme nas je sve držalo na ivicama stolica do poslednjeg trenutka, ali su nam Bogovi “svemirskih gasova” uslišili želje i podarili toplo i suvo vreme… Tokom većine dana, makar. U međuvremenu smo dobili insajdersku infromaciju da je jedan vozač BMW igrao dodole, kako bi prizvao kišu, uz izgovor da to nije drift, već brži prolazak kroz krivinu. A to nam je demonstirala i jedna 147-ica, koja se neverovatno ponašala i dok je staza bila skroz mokra! Dokaz da je dobar setap ogibljenja krucijalan (kao i gume), bilo da juriš vreme ili dolaziš samo da se zabaviš.

Dosta svežih faca, iz Bosne, Crne Gore i Srbije, novih i najrazličitijih automobila…Odd fabričkih, pa skoro do “silueta”, jer iako liči na komšijin, ispod pleha je sve samo ne standard. Jugići, Megani, Puntići, Poršei, Fieste za fijesetu, Honde. Miniji i bavarski karavani… Karavan Jugića i poneka turbo Mazda i Huyundai, a uz redovnu postavu Alfa Romeo Kluba Srbija. Oldschool vs newschool, a svi protiv sebe i štoperice.

Kao i na svakom “otvaranju sezone” i zašrafljivanju poslednje matice veče pred ili kad ti se ključ polomi u konatakt bravi… Bilo je najrazličitijih dešavanja, na stazi i pored nje. Zaista je nekoliko vozila po izlasku na stazu reklo “nećeš srećo, nećeš danas”, bez ikakve najave. Temperamente ljubavnice…. Pa je uz nekoliko izlazaka van “ivica staze” i prosipanje šljunka po asfaltu, ekipa redara imala pune ruke posla. Skratviši vreme na stazi, ne samo sebi, već i kolegama iz grupe.

bud3 Track Day april je prošao odlično uz mešanje mirisa dobro spaljenih kočnica sa staze i odlično ispečene kobasice sa druge strane ograde, ali… Moramo da najavimo promenu koja će biti na snazi od narednog Track Day-a – u slučaju namernog i repetitivnog izlaska van ivica staze, te iznošenja šljunka na istu, učesnik koji to bude činio završava svoje učešće na bud3 Track Day-u. Razumemo želju za postizanjem boljeg vremena, ali ono se traži u okviru staze, ne van nje, jer onda zbog vraćanja staze u bezbedno stanje svi gubimo na ukupnom vremenu vožnje. Takođe vas molimo da proverite curenje svih fluida pre dolaska na stazu, jer nećete moći da učestvujete ukoliko se pojave bilo kakvi tragovi iz vašeg vozila tokom boravka na stazi. Sigurnost svih učesnika nam je imperativ pri organizaciji svakog bud3 Track Day-a.

Na sledećim linkovima možete pronaći više informacija:
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (video format)
– bud3 Track Day – Najčešće postavljena pitanja (tekstualni oblik)
bud3 Track Day pravilnik (može biti promenjen bez prethodne najave)

Jedine tačne i potpune informacije o ućešću na bud3 Track Day-u možete dobiti putem mejla, ili nam pišite u inbox na našim društvenim mrežama FB i IG. U suprotnom možete dobiti pogrešne informacije.

Objavili smo nove termine za jesen, a možete se već sada prijaviti za bilo koji od njih.
Naredni bud3 Track Day se vozi 09.05. sa početkom od 10 i završetkom u 17h – prijavi se!

Najbolja vremena – prepodne – 11 04 2021.
Najbolja vremena – poslepodne – 11 04 2021.

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.