Kružne trke

NAVAK Kružna Trka 2021

Pričalo se, šuškalo se, neki su je zvali tajnom, pa su je čak otkazali i ponovo zakazali, ali… U vikendu za nama, na ringišpilu zvanom NAVAK, vrteli su trkački automobili u okviru nacionalnog šampionata Srbije na kružnim stazama. NAPOKON!

Ima neke lične radosti u tome da se posle toliko godina održavanja bud3 Track Day-a, na ovoj stazi odigra i prava trka. U četiri grupe (N, A, E, SP), devet klasa, preko 50 automobila i njihovih 200+ guma dodirnuli su asfalt naše najmlađe staze. Konfiguracija staze za kružna trka NAVAK je bila bez šikane, kako bi se omogućilo više mesta za preticanje, ali i pokazalo ko ima najveće „pijačne proizvode“ da nakon pravca od 1200m zadrži još malo nogu na desnoj papučici i ukoči poslednji.

Naročito, iz razloga što je kiša pokušavala da pokvari zabavu celog vikenda. Uspeviši u prvom, a tek delimično u drugom danu. Sve grupe, nakon treninga i kvalifikacija, vozile su po 18 krugova punog gasa, ne bi li se do kraja, svake od četiri trke, pronašao pobednik. Borbe u svim klasama su bile interesantne, ali u nekim trkama nije odlučivala sposobnost vozača, već ispravnost vozila. Uslovivši da vozači i njihovi mehaničari nakon subotnjih vožnji, provedu neprospavanu noć i do ranog jutra vrše popravke na svojim vozilima. Kako bi spremni dočekali trku u nedelju. Ceo trkački vikend prošao je bez velikih incidenata, čak i u najbrojnijoj grupi N, u kojoj najčešće dolazi do kontakta među takmičarima.

Publike nije bilo u velikom broju, delimično zbog vremena, ali i zbog kasne objave o održavanju trke. Nepostojanje finalne informacije da li je publici dozvoljeno da prisustvuje ili ne je još jedan uzrok. Na kraju jeste bilo dozvoljeno i podržavamo ovaj gest organizatora. Nadamo se da će kružna trka NAVAK u budućnosti biti redovno uvrštena u kalendar tj postati pravilo, a ne izuzetak.

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // Vojislav Vujanić

REZULTATI

Trka 1 – Klasa 1
1. Dragan Karanović
2. Mihajlo Mladenović
3. Nikola Mišić

Trka 1 – Klasa 2
1. Dušan Nastasijević
2. Milorad Simunović
3. Petar Miloradović

Trka 1 – Divizija 1
1. Nemanja Stojić
2. Dragan Filipović
3. Nenad Savić

Trka 1 – Divizija 2
1. Dragan Stojković
2. Mirko Deretić
3. Dejan Čolović

Trka 2 – Klasa 1
1. Dragan Karanović
2. Mihajlo Mladenović
3. Nikola Mišić

Trka 2 – Klasa 2
1. Milorad Simunović
2. Petar Miloradović
3. Dušan Nastasijević

Trka 2 – Divizija 1
1. Dragan Filipović
2. Marko Marić
3. Petar Jovanović

Trka 2 – Divizija 2
1. Uroš Brkić
2. Aleksa Radojković
3. Mirko Deretić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

1 komentar

  • Jugo bi vec trebao da bude neka historic klasa. Dobro je sto se vozi bar jedna trka na bezbednom mestu s obzirom da nam je samiponat spao na najnize grane ikada.