Track Day

Bud3 Track Day – Septembar

I dok su jedni igrali indijanski ples za prizivanje kiše, jer imaju više od jedne vuče i zabava im je zagarantovana, drugi su duvali punim kapacitetom pluća, ne bi li kišne oblake rasterali. Kad imaju samo „ćelave“ gume… Uspeli su i jedni i drugi.

Dan smo započeli odlično, da ne kažemo suvo. Dosta novih lica, možda najviše do sada. Veliki broj gostiju iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore su obogatili bud3 Track Day svojim prisustvom. Svi su bili spremni za svoj „prvi“ izlazak na stazu i taman kada su se gume ugrejale i spremile za jači ritam… Oblaci su izbacili svoj sadržaj na nas, ali ni upola koliko na Beograd.

Promena gripa podloge uzrokvala je manje dinamičnu vožnju, a ni piruete nisu izostale uz obavezno smejanje, jer je izgledalo kao da smo prvi put seli u automobil. Do izražaja je došao fin osećaj za balans vozila kako bi se krug završio u potpunosti, jer nema tog kompjutera koji može pomoći da se greška u ovim uslovima ispravi. Zato volimo kišu, jer nas čini boljim vozačima, a u sigurnim uslovima na stazi, lakše tražimo gde nam je granica. Da ne pominjemo da je zabava zagrantovana.

U poslepodnevnom terminu situacija je bila znatno drugačija, sunce je ugrejalo i osušilo stazu, pa je i jurenje ličnih rekorda bilo moguće. Ne, nije pao rekord staze, ali su mnogi uspeli da znatno poboljšaju svoje vreme zbog odličnih uslova u kojima se vozilo. A i publike koja je bodrila učesnike je bilo znatno više. Neki su poveli svoje roditelje, kako bi sa njima podelili zadovoljstvo koje njih ispunjava, dok su drugi došli (i vozili) sa braćom, stričevima i drugarima. Čak su i poneka devojka i žena skupile hrabrosti da sednu sa svojim vrlim krotiteljomm volana u automobil i prožive iz drugog lica koliko njima ovaj vid rekreacije znači (kao i da će ih sledeći put pustiti uz manje pregovora).

Poslednji termin za ovu godinu je nedelja, 01.11. u trajanju od 10-17h i zimske gume su obavezne… Ali ne i kod nas na stazi.
Prijave su već otvorene, a mi se nadamo prošlogodišnjem vremenu, kada je novembar bio daleko topliji nego svih prethodnih godina.

Najbolja vremena – prepodne – 26 09 2020
Najbolja vremena – poslepodne – 26 09 2020

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 komentara

  • odlican track day, odlicne fotke, samo napred i da nam potrajete!

    • Hvala Nenade!