Track Day

Bud3 Track Day – Maj

Bal pod maskama, započeli smo na brifingu, a baletani i baletanke su se zatim uputili na stazu. Protezanje zimskih nogu je bilo više nego očito.

Vanredna siutacija u kojoj smo se našli, uticala je na sve nas, a ako bismo se ograničili na našu skupinu oktanoglavaca, otkazan je bio prvi aprilski, a zamalo i majski bud3 Track Day… Ali uz dosta rada, malo vidovitosti, uz saradnju sa NAVAK-om i nešto (više) sreće, uspešno smo otvorili Track Day sezonu. Termin je bio popunjen, tražilo se mesto više, pa i uprkos otežanim uslovima oko organizacije uspeli smo da se družimo na stazi i pored nje. U ograničenom broju doduše.

Druženje, razmena šala, alata i saveta nikako nije nedostajala. Šare na gumama su nestajale kako je dan odmicao i temperatura rasla, ali ni ona u potpunosti nije mogla da naruši dobru atmosferu na stazi. Nova lica, stari poznanici, ekipe sa foruma… Svi se našli na istom mestu pod suncem i sa istom željom, a kako je dan odmicao, tako se i tempo na stazi pojačavao.

Sa sigurnošću možemo da kažemo da je kapija NAVAK-a bila pod najvećim opterećenjem tog dana, jer pored vozača niko drugi nije mogao uđe na stazu. Pa su se izmene guma, brzi servisi, sitnije prepravke i popravke radile na parkingu. A svim tim ekipama svaka čast na strpljenju i radu u otežnim uslovima.

Žao nam je što publika nije mogla da bude sa nama, ali kao što smo i sve vreme apelovali, ponovićemo još jednom – iako je ukinuto vanredno stanje na snazi su mere koje ograničavaju broj ljudi za organizovana javna okupljanja. bud3 Track Day je takav vid okupljanja, pa publici do ukidanja mera neće biti dozvoljen pristup unutar staze.

Drago nam je da smo uprkos svemu, uspeli da se provozamo u ovom majskom terminu, te vas pozivamo da se prijavite za celodnevni junski bud3 Track Day koji se održava 07.06., a za koji su prijave već otvorene.

Samo za starije od 18 godina, organizujemo bud3 Matinée. Večernji bud3 Track Day termin prošle godine se pokazao veoma poželjnim, pa ih organizujemo i ove godine ponovo. Dva sata čiste vožnje, bez grupa i bez stintova! Priprema za opušteni vikend – više informacija i prijave.

Najbolja vremena – prepodne – 10 05 2020
Najbolja vremena – poslepodne – 10 05 2020

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

1 komentar

  • Savjet da ubuduce promhenite formu rezultata i dodate kolonu automobila koji je sofer vozio