Track Day

Bud3 Track Day Matinée – Jul

Kakav fantastičan završetak radne nedelje. Taman da iz sebe ispucaš sve gluposti koje su se nataložile i da u vikend uđeš miran. Večernji termin za bud3 Track Day se pokazao kao pun pogodak… Upalili smo reflektore staze NAVAK!

Konstatovali smo i na svojoj koži osetili da je u prethodnom terminu bilo izuzetno vruće. Za ovu priliku odlučili smo da probamo nešto novo, nešto divlje, zarad sebe i svojih metalnih ljubimaca. Večernji termin! Vreme održavanja 18-21h, kada temperatura počne da opada. U petak, da stres radne nedelje ne unesemo u vikend, a ipak dovoljno rano da kasnije možemo da iskuliramo sa prijateljima.

Računali smo da se nalazimo u kontra smeru od saobraćajnog kolapsa naše prestonice, te da će biti dovoljno vremena da se svi okupimo na vreme, ali… Neki su uspeli da stignu tek pred kraj termina i da naprave koji krug, ali je većina ipak uspela da dođe do početka obaveznog brifinga. Standardnoj ekipi na TD-u se pridružilo dosta novih lica, a vozni park je kao po običaju bio šarenolik – od Yuga do najnovijeg BMW M3. Imali smo i prvog vozača sa SUV-om na benzinski pogon! Honda, a kako drugačije? Učesnici su došli iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske… A specijalno bismo pomenuli momke koji su došli sa Kosova, iz Leposavića i Zubinog potoka. Svaka čast svima na entuzijazmu!

Na početku događaja se još uvek osećala dnevna temperatura, ali je brzo krenula silaznom putanjom i već se oko 19h osetilo olakšanje. Očekivano je bilo da će se vremena nakon toga poboljšati, ali… Ovaj put je čista zabava imala prednost nad jurenjem te dodatne sekunde, što je i prava suština ovih događaja. Na stazi je dosta vozača našlo svog “parnjaka”, pa su se pratili iz kruga u krug. Publika je bila nagrađena “vozićima” japanskih, francuskih ili nemačkih proizvođača koji su prolazili kroz prvu krvinu staze NAVAK, jedni za drugima.

Kasni zalazak Sunca, dozvolio je da se skoro sve vreme vozi pod prirodnim svetlom, ali smo reflektore ipak upalili u 20h. Maksimalna vidljivost na stazi omogućava i maksimalnu bezbednost. Potpunu snagu refelektora i vožnju pod njihovim svetlom, iskusili su vozači poslednjeg stinta. Dok su posetioci gledali užarene diskove i branili se od letećih “krvopija”. A čak ni one nisu uspele da poljuljaju konačne utiske ovog bud3 Track Day-a, koji su više nego odlični. I to nije samo naš utisak, već onaj koji ste vi nama preneli.

Pred letnju pauzu, hteli bi da se zahvalimo svima koji su učestvovali. Zbog vas ovaj događaj raste i postaje sve bolji. Odziv je bio odličan, ponovo se tražilo mesto više, pa ćemo i u budućnosti organizovati TD u ovom terminu. Hvala svima što su poštovali ivice staze, pa vreme nismo trošili na čišćenje. Čuli smo vaše komentare, planiramo izmene zarad veće sigurnosti, kao i novine koje ste predložili. Sledeće druženje na stazi je u septembru.

Kao i do sada, pišite vaše utiske u komentarima ili na mail, a ukoliko želite da primate obaveštenja o budućim bud3 Track Day događajima, prijavite se na našu mailing listu (na dnu strane).

Sledeći termin je 15.09.2019 – Prepodnevni, poludnevni, a 29.09.2019. nas čeka TimeAttack i celodnevni termin.

Najbolja vremena – 05 07 2019

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.