Track Day

Bud3 Track Day – Jul

Mala grupa, ali odabrana, je slogan pod kojim se vozio julski bud3 Track Day

Samo pravi fanovi pretvaranja gume u dim, odazvali su se našem pozivu da se družimo na stazi početkom jednog od najtoplijih meseci u godini. Prethodno najavljivana kiša i kupanje pod vedrim nebom ih nije obeshrabrilo da se prijave, a nagrada nije izostala. Prepodnevna sesija je vožena pod navlakom oblaka uz par beznačajnih kapi kiše, dok nas je poslepodne sunce počastilo svojim prisustvom, ali ne u onom intenzitetu kao na prethodnom Track Day-u.

Novonastala situacija sa COVID-19 nije uspela da nas spreči u organizaciji poslednjeg celodnevnog bud3 Track Day-a, u prvoj polovini sezone. Ali je zato omogućila da otvorimo prijave na sam dan održavanja, pa su „slučajni prolaznici“ mogli da se prijave na licu mesta i voze na stazi. Umesto „last minute“ za Grčku, imali smo „last minute“ za NAVAK, jer grci nisu otvorili svoje granice za naše turiste, ali mi jesmo kapije za sve one koji su želeli da se oprobaju u vožnji na stazi.

Atmosfera je kao i uvek bila odlična, sa velikim brojem novih lica i dosta vozila koja su se međusobno delila. Bilo da su pitanju braća, otac i sin ili prijatelji koji su zajedno spremali jedan automobil za ovu priliku. Karavani, olakšani kao trkački automobili, veliki broj RS oznaka, ne samo iz Francuske, Nemačke, već i od plavog ovala (po prvi put na našoj stazi), a bilo je i M-ova iz Minhena i S-ova iz Ingloštada. A kada je želja velika, ni razdaljina, kao ni pandemija, ne predstavljaju problem, pa su naši prijatelji iz Novog Pazara uspeli da postave novi lični rekord.

Sledeći termin je bud3 Matinée. Dva sata čiste vožnje, bez grupa i bez stintova. Priprema za opušteni vikend i kraj prvog dela Track Day sezone – više informacija i prijave.

Najbolja vremena – prepodne – 05 07 2020
Najbolja vremena – poslepodne – 05 07 2020

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // bud3.net

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Lepo je bilo, jos da je malo orosilo bilo bi izazovnije za vozace. U svakom slucaju za nas publiku je bilo lepo.
    Par komentara:
    Smislite ili dogovorite za NAVAKom neki veliki ekran gde ce se videti direktni rezultati ili neka live APP.
    Za rezultate koje ste postavili, mi iz publike smo zapamtili samo vozila i nemamo pojma ko je vozio, tako da bi bilo lepo za nas obicne smrtnike/posnatrace da postavite i koja su vozila u pitanju, pored ime a vozaca.
    Sve u avemu lep vikend. Pozdrav