Drift

Adria Drift Series 2016 – Zagreb

Drift društvo ponovo se okupilo. Ovaj put prva trka u sezoni Adria Drift Serije vozila se na dobro poznatoj stazi Mičevac kraj Zagreba. Promenljivo sa vetrom i kišom, uz dosta nisku temperaturu za ovo doba godine, vreme nije previše mazilo posetioce. Uz nova lica na sceni bili su tu i gosti iz susedne Mađarske.

Mokra staza i zimska pauza, zadavali su ne tako malo problema vozačima, pa je u prvim krugovima treninga bilo izletanja, vrtenja i intimnih susreta sa zaštitnim gumama pored staze. Kako se trening približavao kraju, tako su i same vožnje bivale sve bolje i bolje. Nažalost, odziv publike je bio manji od onoga na šta smo navikli na ovoj stazi, na šta je uticalo gore pomenuto (ne)vreme, a i u neposrednoj blizini održavala se brdska trka. U kvalifikacijama vodeća mesta zauzimaju dobro poznati vozači Igor Tabak, Klemens Kauderer i Karlo Pavičić. U daljem toku takmičenja tvin driftovi su bili veoma zanimljivi, s tim da je jedna od najinteresantnijih vožnji bila između Jure Poljaka i Uroša Berdajsa, gde je Uroš, tek u ponovoljenoj vožnji, uspeo da prođe dalje.

Iznenađenja u finalnim vožnjama nije bilo previše, pa su tako mesta na podijumu zauzeli Igor Tabak, koji je dobio Klemensa u Toyoti AE86. Dok je vožnju u finalu uverljivo dobio Karlo Pavičić u borbi sa Urošem Berdajsom. Time je završena prva trka sezone, a sledeća u nizu u Adria Drift Seriji vozi se u Sloveniji na Rejslendu.

Autor // Mladen Lamešić
Fotografije // Mladen Lamešić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *