Track Day

Bud3 Track Day – Jun

Ko nije bio na junskom Track Day-u, nikada neće saznati kako se oseća prase na ražnju. Okrećeš se, obrćeš se, a konstantno greje sa svih strana. Nemoj posle neko da zeza momke što su došli u BMW 3 karavnu. Koža, klima, bazen u gepeku i pun gas (ponekad popuste gume, pa odu malo po boku, ali to je samo za gledaoce…).

Toplota je zaista ostavila najveći utisak. Prepodne je bilo podnošljivo, ali poslepodnevna najava oblačnosti se nikako nije ostvarila. Srećom, vetar je duvao skoro sve vreme, a zaklon hlada se mogao sporadično pronaći. Poneko je iskalkulisao da je jeftinije doći na NAVAK nego uplatiti solarijum… A iskusniji su poneli kišobrane ili šatore, nebi li se zaštitili i umanjili dejstvo sunčevih zraka. Veoma mudar potez.

Mašinama je bilo teško da iskažu svoj maksimum, ali vozači su bili uporni da uprkos otežanim uslovima poboljšaju svoje vreme od prethodnog puta. Upravo su iz tog razloga Zoran Kastratović i Nemanja Milovanović došli da isprobaju Chevrolet Cruze E1 i Seat Leon TCR automobile, pa smo bili u prilici da vidimo prave trkačke mašine pomešane sa „putničkim“ automobilima. Dominacija francuskih proizvođača je bila više nego očigledna, razne generacije Klia i Megana. Sledili su ih Fordovi Fokusi i Fieste, više nego spremni za uslove koji su bili pred njima. A ni Vagen grupacija nije zaostalaja po broju, podeljena kroz (skoro) sve brendove. Deljenje automobila je postalo sve učestalije, kako bi više drugara moglo da oseti čari Track Day-a iz prve ruke, a kada je auto dobro pripremljen, pokazalo se da može da vozi stint za stintom u obe grupe.

Društvu na NAVAK-u priključili su se putnici iz daleka, a neki su čak i odmore organizovali kako bi došli. Momci iz Crne Gore prešli su najdalji put sa svojim vozilima koja su zatim pokazala i izuzetno brzim na stazi… pa nek neko posle kaže da su lenji. Vidite da mogu kad hoće i svaka im čast na tome! Ekipa iz Osijeka i okoline je takođe došla da se peče sa nama. Tvrde da su vozili sa grejanjem, jer im nije bilo dovoljno toplo (ili da ohlade automobile, zaboravio sam).

Ponovo apelujemo da se mora obratiti pažnja na zastavice kojima mašu redari, ali istovremeno shvatamo da je potrebno i više redara na samoj stazi. Na to ćemo obratiti pažnju u budućnosti. Takođe, poštujte ivicu staze. Sankcionisanje iznošenja šljunka na stazu će ubuduće biti oštrije. Ovaj put nas je znatno oštetilo za ukupno vreme vožnje, a sve usled čišćenja staze. Cilj nam je da se svi dobro zabavimo u sigurnoj atmosferi.

Zbog velikog interesovanja dogovorili smo julski termin u večernjim satima – 18-21h, pa ćemo po prvi put upaliti svetla na stazi NAVAK.
Više informacija i prijave za prvi večernji bud3 Track Day možete dobiti klikom na link.

Najbolja vremena – prepodne – 16 06 2019
Najbolja vremena – poslepodne – 16 06 2019

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // Miloš Nikodijević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *