Predstavljanja

BMW M5 E60 – White Power

bmw_m5_e60_bud3_naslovna_18Moj prvi susret sa Bangle generacijom M5-ice je bio davne 2007. godine. Stajao je u Ruskoj, parkiran na trotoaru i prljav kao da od trenutka svog nastanka nije prošao pored auto perionice. Nisam bio oduševljen, auto je sedeo previše visoko na fabričkim petokrakim felnama koje su već mogle da se vide na drugim, običnim BMW modelima, dok je crna, pomešana sa tonom blata, samo pogoršala situaciju pretvorivši izuzetnu sportsku limuzinu u anonimni skup metala, gume i plastike.
bmw_m5_e60_bud3_naslovna_7E sad, svi dobro znamo da dobro vino treba da odstoji, a takav je slučaj i sa određenim automobilima očigledno. Sredinom jula, jedne kišovite noći, ponovo sam se našao oči u oči sa E60 M5-icom, samo što ovaj primerak nije izgledao kao Toyota Avensis, već je više ličio na verziju sa točkovima velike bele ajkule. Ovoj transformaciji je doprinela činjenica da auto nije crn, već beo, kao i kratak spisak modifikacija.
bmw_m5_e60_bud3_naslovna_8Standardne felne su bačene na tavan, a na njihovo mesto su došle Work VS-XX od dvadeset inča. Da bi se dobila dodatna doza agresivnosti, zadnje felne do 12J su obuvene u pneumatike dimenzija 305/25/ZR20, dok su prednje od 10J dobile 255/30/ZR20. Rubovi su suptilno prošireni da bi taj combo mogao komotno da se smesti na svoje mesto, dok se za visinu brinu štelujuće KW gewinde.
bmw_m5_e60_bud3_naslovna_4Za razliku od F10-ke, koju smo vam predstavili ranije ove godine, ovde na motoru ništa nije rađeno, osim što je na autu svoje mesto našao Eisenmann RACE izduvni sistem, uz pomoć kojeg ogromni V10 proizvodi zvuk koji je nemoguće opisati zidom teksta. Time je transformacija kompletirana, a i da budemo realni, ništa više od toga nije potrebno. Felna, patos, vozi. Next!

 

Autor: Stefan Šobot

Fotografije: Stefan Šobot, Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *