Drift

Adria Drift Series – Ljubljana

Adria_Drift_Series_Ljubljana_bud3_net_naslovna_54Kišo, kišo, zaobiđi nas… Više! Nikako nismo očekivali da se poslednja trka u Adria drift seriji vozi po kiši – to se dogodilo! Nedelja je dan kad kiša nije prestala da pada, a pobedniku Adria serije se moralo odlučiti.

Adria_Drift_Series_Ljubljana_bud3_net_naslovna_7Event koji je zasigurno iznenadio posetioce ovog spektakla iz jednostavnog razloga jer se odvijao usred takozvanog kontejnerskog terminala. Poveće zatvoreno parkiralište dočekalo je driftere iz Slovenije i Hrvatske, Austrije. Layout staze je posle prve krivine bio vrlo brz, međutim, odmah je usledilo smanjenje brzine na doslovnih 10 km/h zbog oštrog S zavoja koji je dosta zadavao muke svim vozačima za vreme treninga. Preostali deo staze činilo je opet veliko ubrzanje i prebacivanje vozila za poslednju krivinu do kraja. Vrlo, vrlo zahtevno od strane organizatora što zasigurno ni jedan drifter nije očekivao.

Adria_Drift_Series_Ljubljana_bud3_net_naslovna_46Adria_Drift_Series_Ljubljana_bud3_net_naslovna_53U kvalifikacijama očekivano su se istakli i favoriti ovog takmičenja poput Uroša Berdajsa, Clemensa Kauderera, Ive Znaora. Darija Folera… Ostali zapaženi vozači bili su Miha Šuštaršić s novim vozilom u kom urla M5 motorom i Igor Tabak sa BMW E36 turbakom koji je brzinom ulaska u prvu krivinu zadivio sve prisutne. Kvalifikacije je ukupno vozilo 15 vozača, a s početkom top 16 borbi očekivano smo videli i „poneki“ dodir u twin borbama.

Adria_Drift_Series_Ljubljana_bud3_net_naslovna_38Tako je Igor Tabak doslovno odvalio zadnji branik Kauderera, a Goran Cvetić je oštetio prednji deo vozila prilikom dodira sa Folerovim vozilom. Uroš Berdajs je tako u top16 borbama zamalo izgubio od novajlije Adria serije, Domagoja Begića, što bi u potpunosti uništilo Berdajsove šanse za ukupnom pobedom u Adria drift seriji. Interesantno je npr. da finalne borbe između Berdajsa i Kauderera na kraju nije ni bilo, te se nažalost završila završila bez te poslastice.

Adria_Drift_Series_Ljubljana_bud3_net_naslovna_74Prvo mesto na trci je osvojio Uroš Berdajs koji je time i osvojio Adria Seriju. Drugo mjesto osvojio je Clemens Kauderer, dok je treću poziciju zauzeo Miha Šuštaršić. Već poznati moment of the race nagradu osvojio je fantastični Ivo Znaor, koji je osvojio i ukupno drugo mjesto u Adria Seriji.

Adria_Drift_Series_Ljubljana_bud3_net_naslovna_76Samo proglašenje je bilo u malo mirnijem modu jer nažalost ozvučenja nije bilo zbog tehničkih problema. Pomalo tužna atmosfera zbog kiše zatvorila je Adria drift seriju kojom službeno i prestaje sezona drifta na Balkanu. Bez obzira na poslednju trku, želimo čestitati organizatorima na uspešno završenoj prvoj sezoni drifta u našoj regiji.

 

Autor: Bruno Stergar

Fotografije: Mladen Lamešić

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.