Events

The Challenge – 2015

Autor /

Reliji se dele na dve vrste: na onaj pravi, koji podrzumeva nenormalno brze prolaze kroz uske krivine, loše vremenske uslove, anti-lag i poneki jarak, i na onaj gde glavne uloge imaju Ferrari i slična vozila za paradiranje kroz svetske metropole, žurke i… eventualno jarak.

The Challenge spada u ovu drugu grupu, a mi smo bili te sreće da su učesnici manifestacije pravili pauzu na Kalemegdanskoj tvrđavi, a da ih niko nije zvao.

Konvoj se zadržao oko dva sata u našoj prestonici, što je bilo sasvim dovoljno da se upoznamo sa modernim superautomobilima, koji se na našim ulicama pojavljuju tačno jednom u 103 godine.

Iako je svaki od tridesetak automobila zvezda za sebe, posebnu pažnju su ipak privlačili raskošni Maybach Coupe, čija je proizvodnja ponovo pokrenuta pod patronatom Tonija Bijelića prošle godine, i bivši auto Džona Olsona, čudovišni Audi RS6 „DTM“ sa 1000 „konja“. Nakon obroka u restoranu „Kalemegdanska terasa“ učesnici su se zaputili ka Bugarskoj, gde su prenoćili, a potom ka Atini, koja je finalno odredište ovogodišnjeg „The Challenge“ relija.

Autor // Stefan Šobot
Fotografije // Stefan Šobot, Alesandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *