Predstavljanja

White Lily – Toyota Celica AWD Turbo

Beli ljiljan nastao je od kapi mleka koja je kapnula na Zemlju dok je Hera dojila Herkulesa. Naime, budući da je on bio sin boga Zevsa i smrtne žene Alkmene, Zevs je hteo da se nadoji s grudi… Fast forward par stotina godina unapred, pa geografski malo istočnije i dolazimo do fabrike koja je napravila automobil koji je ušao u legendu WRC-a, početkom 90-ih, sa Carlos Sainzom za đevrekom. Ovo nije taj auto!Toyota Celica, koju vam predstavljamo, je road-going verzija, odnosno model za široke narodne mase koju jedan proizvođač mora da proizvede kako bi dobio homologaciju za učestvovanje na WRC-u. Zato je opremljena svime što jedan pravi WRC auto treba da ima – pogon na sva četiri točka (All-Trac) sa šperom i motor sa nadpunjenjem (turbo), kao i onim sitnicama koje olakšavaju vozaču svakodnevnu upotrebu auta – servo, air-bag, tempomat, kožna sedišta, veliki broj (10) zvučnika… U odnosu na običnu Celica-u, možete je razlikovati po širim krilima, drugačijem braniku i usisu na haubi, a to će promaći većini prolaznika.Prava razlika se krije u trkačkim korenima i 3S-GTE motoru koji izbacuje oko 150KW, odnosno 204 konjske snage, pa je ovaj auto u stanju da, vrlo brzo, izmami osmeh na licu vozača i zaprepašćenje drugih učesnika u saobraćaju. Kada pričamo o performansama „matorih“ automobila. Interesantno je napomenuti da je Toyota pre Subaru-a i Mitshubishi-ja učestvovala na WRC-u sa automobilom koji ima pogon na sva četiri točka.
Ova Celica GT-Four, All-Trac, AWD Turbo ili kako već hoćete da je zovete, a nećete mnogo pogrešiti ni sa jednim nazivom, je kupljena nova i redovno održavana od strane prethodnog vlasnika. Životni put je onda navodi u ruke mlađanog entuzijaste iz Novog Sada. Početni zahvati su kozmetički i ogledaju se u izmeni obuće. Felne su Kosei Penta 17×7.5, obavijene u 215/45 gume, a auto je spušten sa Lowtec -35mm oprugama. Naravno sa modifikacijama se tu nije stalo, već se ide dalje, a delovi polako pristižu, pa ćemo ispratiti kako radovi budu dalje napredovali.

 

Do tada uživajte u slikama i ostavite komentar.

Šta vi mislite? Ostavi komentar 2

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara

  • MOJ BIVSI AUTO IZGLEDA KAO SA NEGOG TV SPOTA.VLASNIK KOME SAM AUTO PRODAO SREDIO JE STVARNO LEPO SVAKI KOMENTAR POHVALE,I DA TE SLUZI KAO MENE DO SADA BEZ ULAGANJA!!!

  • Auto se veceras zaputio u Sofiju gde ce biti registrovan i vozen po Bugarskoj i Grckoj..