Predstavljanja

New light – Astra G karavan

Opel mi je drag. Opel mi je čudan. Opel mi je lep, a nekad i ružan. Kao neko ko je davno imao poglavarsko mesto u Opel klubu smatram da mogu realno sagledam ovu marku i možda pronađem njegovu suštinu pošto ovaj brend nikako da nađe svoje mesto u automobilskom svetu. Od ljubavi, do mržnje i on tako u krug.

Nećemo sada filozofirati o kompletnoj istoriji Opela – danima slave i danima korozije, već ćemo se osvrnuti na ovaj strašno dobar primerak ispred nas. Astra, naslednik Kadeta, je uvek nekako imala mlitav status među ljubiteljima automobila. Glavni konkurent, Golf „dvojka“, nije pokazivao znake umora, pa je Astrin zadatak bio još teži.

I onda je došlo vreme na Astru G. Automobil koji mi je, u trenutku kada se pojavio, bio vrlo zanimljiv i lep na neki način. Ali je izgleda loše ostario. Nekako mi sada na ulicama izlgedaju tužno, umorno… Ali to nije tako. Problem su klotovi i klotova je mnogo. Ako malo pročešljate kroz svoje sećanje, možda pronađete i činjenicu da se ova generacija Astre nekada sklapala u Kragujevcu. Da, da – lako smo to zaboravili.

Elem, u borbi protiv klotova, ova primerak je džedaj koji izuzetno dobro barata SILOM. A šta je bilo potrebno za taj status? Vidite kako je „dovoljno“ ušuškati jedan BBS CH012 točak u Opelov rub i potpuno promeniti mišljenje o Astri. Jasno je da ono gore „dovoljno“ je mnogo, mnogo više od toga. Malo OPC đakonije (zadnja svetla i pragovi), Irmscher gril i zadnji lonac i H&R opruge napred + KW V3 pozadi. Nešto tako obično kao Astra G karavan, postaje vizuelno izuzetan automobil za kojim će se svako od nas okrenuli.

Da, Opel je teško progutati i prihvatiti, ali kad naiđe jedan ovakav primerak, na trenutak se zapitaš: “ Zašto nema više takvih?“ Zato što je ovo automobil za mase kojima treba i najobičnija taraba, ali su skupilo malo više para, pa su, eto, kupili Opelo… Prokletstvo koje će teško nestati, ali ima nade. U Opel verujemo i zato ispred vas i imate ovu sjajnu Astru G karavan predivne plave boje.

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Stefan Šobot, Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

4 komentara

 • Cekaj jel me zajebavas? de nadjoste ovo ruglo da slikate?
  ima mnogo boljih karavna i astri g od ove. ali ne mozda je ovo neki sa malim kurcem pa zna nekoga od vas i onda mu naraste kad mu objavite sliku

 • @Street guest:
  Ajde dete ne kaki.
  Verovatno volis „vrh“ „ful“ „sredjene“ masine, a ne bi znao sta valja ni da ti zivot od toga zavisi.
  Auto je odlican iako ne bas i ne volim Opel, doteran sa merom.
  Zakon su OEM i slicni delovi za nadogradnju.
  Dobro sredjen auto je onaj koji izgleda kao da je bas takav trebao iz fabrike da izadje.

  Pozdrav za karavane, SW-ove, vagone, kombi, tourer-e i slicno…

 • ajde babune ili babuzzzzeeee ne kaki ti.
  sta ti je ovde vrh i full? spusten auto sa bbs felnama.
  obican 2.0 dti koji dimi kako se pipne gas? spojlercic na gepeku?
  stvarno ne vidim cemu ovakav teks za glupavi karvan.
  na ovom sajtu bi trebalo da bude mesta samo za VRH FULL sredjene automobile a ne za polovne automobile i sredjivanje u slike u foto sopu

 • Sjajan komentar! Bravo!