Vesti

Paklena maca – Dodge Charger Hellcat Widebody

Ako vas moderna vremena teraju na prekomerno korišćenje probiotika, onda je FCA lek za vas. Ne samo što su „zabranili“ plovidbu modernim morima, već udaraju tamo gde najviše boli. Podmlađuju stare modele i pune ih sirovom snagom.

Verovali ili ne, sedma generacija Dodge Charger-a je stara 8 godina. Ako uzmemo u obzir da je „novi“ Fiat 500 star 12 godina, Charger je mladić u FCA grupaciji. Pitate se: „Ko kupuje više te automobile?“. Prodali su 40.000 komada samo ove godine! Nekako ovaj recept ne menjanja modela sa protokom vremena uspeva i sada imamo najjači i najbrži sedan u istoriji planete Zemlje.

Charger je čekao dve godine da dobije Challenger Hellcat Widebody paket proširenja i napokon je dočekao. Nećemo se lagati – ovde nema ničega suptilnog i sofisticiranog. Sirovina! Ispod haube vrišteći V8 sa 707ks i 880Nm. Navodno do 100km/h stiže za 3.6 sekundi ali sam ubeđen da on uspori planetu i protok vremena prilikom kretanja, otud to vreme. Na sva četri točka su gume dimenzija 305/35 na felni 20×11 što je veće od bilo kojih guma ikada stavljenih na Lamborghini Gallardo. Kontemplirajte malo nad tim podacima, neka sazri u vašoj glavi.

Dok svi pokušavaju da inkorporiraju električnu energiju i hibridne pogone kako bi dobili još snage iz „usisivača“, Dodge se čvrsto drži svoje V8 drobilice menjača i sagoreva dobar stari benzin uz zvukove vrištanje duša koje pokušavaju da pobegnu od ove paklene mace.

AUTOR // Vukašin Medić
FOTOGRAFIJE // NetCarShow

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *