Predstavljanja

VWakeUper – Golf 6 GTI

Nekada se ideja sleeper-a vrlo lako vizualizovana u našim glavama. Svakodnevno neprimetan automobil, diskutabilnog izgleda, sa podosta snage ispod haube.

Dosta vas ih je svojevremeno sigurno i sama sklapala. Nažalost kako vreme prolazi, novih automobila je sve više, a ti neprimetni automobil su ili istrulili ili je previše uloženo u njih, te je nemoguće da sakriju svoju snagu.

Većina usijanih balkanskih glava sa solidno debelim novčanikom i dalje smatra da je njihova „šestica“ sa V6 dizelom prevelik zalogaj za male, smešne „klince“. Na njihovu žalost, nove generacije hot-hatch automobila su ih uhvatile nespremne. Turbo motori dozvoljavaju vlasnicima istih da se igraju sa raspoloživom snagom.

Jedno od najvećih igrališta za debele novčanike i njihove igračke u regionu je Crna Gora. Tokom letnje sezone sa primorija stiže gomila fotografija carspotter-a raznoraznih automobilskih divota. A pošto su crnogorci poznati kao „dobri“ domaćini nije na odmet ugostiti ih nečim diskretnim. Jedan mačiji kašalj – Golf 6 GTI.

Naš današnji primerak odaju nalepnice, ali većina njih je pozadi, pa tako tek posle paljenja zelenog svetla na semaforu zbunjeni vlasnici AMG-ova, M-ova ili sl. mogu da ih vide i možda ukapiraju o čemu se radi. Urađena je stage 2 prerada motora i DSG menjača, veći downpipe i skidanje katalizatora kao i cold air usis. Jedini problem u celoj priči su brojke koje bi trebale da se kreću oko 390 divljih durmitorskih konja, ali zbog njihove neukrotivosti, snagu je najbolje osetiti uživo. Apsolutno brutalno.

Autor // Aleksandar Savin
Fotografije // Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

2 komentara

  • E kako sam opra ovoga Golfa jedno jutro uz Šavnik sa mojom Astrom gsi turbo vr6 i uzmi ti sto ces …
    Necu nista, salio sam se.

  • Kojih emova?