Events

Vesnici proleća – Porsche Club Serbia

Dan u kom medvedi napuštaju pećinu je isti dan kada vlasnici klasičnih automobila proveravaju vlažnost vazduha, ne bi li utvrdili da li njihov metalni ljubimac sme da napusti okvire garaže nakon dugog perioda hibernacije. Onda sledi provera svih vitalnih delova i zamena zimskog vazduha u gumama sa letnjim, a kako je u društvu sve bolje… Odličan razlog da se članovi Porsche Club Serbia okupe.

Pravi vesnici proleća, sastali su se u prijatnom okruženju Porsche Centra Beograd. U subotu 26.03., organizovana je prva Porsche Classic servisna klinika. Njeni „pacijenti“, članovi „Classic Registry“ segmenta Porsche Club Serbia, mogli su besplatno da provere svoja vozila i da se konsultuju sa Poršeovim tehničarima ukoliko se uoče neki nedostaci. Više od 30 klasičnih automobila, u pratnjih svojih vlasnika, prisustvovalo je događaju, prikazujući da je čak i u Srbiji, lojalnost ovom brendu veoma snažna.

Porsche Classic servisna klinika - Porsche Club SerbiaTvoje istrenirano oko je odmah primetilo i ti sad čekaš odgovor na pitanje kako „klasik“ kada je tu 911 997 na fotkama? Odgovor je jednostavniji nego što se čini. Porsche kao kompanija pod klasične automobile ubraja sve modele starije od 15 godina, a kako je 997 ušao u proizvodnju 2004. godine… Zato su se pored 924 i 944 modela, našle i razne generacije „devetstojedanaestica“, vazdušno i vodeno hlađenje, Carrera i Turbo modeli. Sveže restaurirani primerci, neki bukvalno kao da su juče iz fabrike izašli, pa čak i oni koji nose ožiljke od svakodnevne vožnje. Neke smo upoznali na bud3 Track Day-evima, a jedan 944 je našim stranicama još malo pa celu dekadu.

Naš domaćin ispred Porsche Centra Beograd, bio je Dragoljub Pavlović, marketing i PR menadžer, dok su Porsche Club Serbia predstavljali Bojan Marković (predsednik Classic Registry PCS) i Milan Grujić (potpredsednik PCS) i oni su se postarali da cela manifestacija prođe precizno i tačno. Ništa manje se od brenda ovog kalibra i ne očekuje. Pored toga što smo bili u prilici da sa vlasnicima razmenimo najrazličitije priče o ne samo o njihovim automobilima, već i generalno… Ukazala se i mogućnost test vožnji najnovijih Porsche-ovih „bešumnih usisvača“ – Taycan Turbo i Taycan 4 Cross Turismo, dok su klasici bili na „kanalu“.

Porsche Classic servisna klinika - Porsche Club SerbiaNakon završetka formalnog dela i zagledanja pod haubu ili u slučaju 911 pod „vrata prtljažnika“, divljenju raznim sitnim detaljima koje su vlasnici stavili kao svoj pečat… Prevezli smo se do neformalnog dela… Ponovo na zajedničko druženje, ali ovaj put uz kriglu razgovora u pivnici „Dogma“, gde su i slučajni prolaznici mogli da nadraže svoja vizuelna čula ovim nesvakidašnjim defileom iz Štutgarta.

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // Miloš Nikodijević i Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.