Events

BMW Fan Club Skup, Leskovac – 2017.

Prošle godine smo postavili pitanje da li će na ovogodišnjem skupu zafaliti mesta na parkingu ispred Actavtisa u Leskovcu. A možemo vam reći da je bilo veoma tesno. Došlo se do zvanične cifre od 316 automobila, pošto je Kick drugu polovinu dana proveo sa brojem 317 u ruci. Dakle granice su opet pomerene.

Problematika koja je generalno vezana za skupove sa velikim brojem automobila ogleda se u monotonosti izloženih modela. Iako je mala verovatnoća da ćete ikada videti toliko kockica, tridesetdevetki, transporterki i drugih modela na jednom mestu zajedno, jednako je teško da svaka (ili većina) od njih bude posebna. Druga boja ili felna ne izgledaju toliko impresivno u nizu od preko dvadeset-trideset automobila.
Ako gore napisanu izjavu stavimo na stranu, poenta ovih skupova je druženje i prilika da vidite neke stare i upoznate nove prijatelje. Toga nikako nije nedostajalo, pošto sam i sam naleteo na neke drage ljude koje dugo vremena nisam video. Što i nije čudo obzirom na veliku količinu ljudi koja posećuje ovaj skup.A skupovi mogu poslužiti i kao dobar izgovor da bolju polovinu ostavite kod kuće, jer draga tamo nema hlada, neće ti biti dobro za ten, znaš li gde je Leskovac i slična opravdanja.

Drift/burnout boks ni ovog puta nije izostao, jer kakav bi to BMW skup bio ako za užinu ne pojedete 150-200gr sveže oljuštene gume, zar ne? Svoje umeće u istom pokazali su domaći drifteri naveliko poznati i oni mlađi čije vreme tek dolazi, komšije i komšinice (bravo za komšinice!) iz Bugarske, a pred kraj su priliku dobili da se pokažu i posetioci skupa. Oni koji su se prijavili da unište svoje zadnje gume i na felnama se vrate kući.

Nije nedostajala ni tradicionalna vožnja kroz Leskovac koja je mnoge sugrađane usporila u njihovom naumu da stignu negde, pošto propustiti par stotina vozila kroz raskrsnicu nije ni mali, a ni brz poduhvat.

Za kraj skupa ostalo je da se dodele nagrade za najupečatljivija vozila i zahvalnice, pa nas je lepi brka obradovao kada ga je užarena masa napokon naterala da preuzme zahvalnicu za policiju iz Leskovca, iako to isprva ni naočite devojke sa bine nisu uspele… Načuli smo da nas sledeće godine očekuje nešto novo, nešto divlje, nešto bezobrazno… Ali to je sve što možemo da kažemo. Do sledećeg druženja.

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *