Predstavljanja

Square Root of Golf

Box-flared wheel arches. Nije baš lepo počinjati tekst na ovaj način ali dajte mi šansu. Pomenuti izraz je glavna vizuelna karakteristika tri kultna automobila: BMW M3, Lancia Delta Integrale i Audi Quattro. Očigledno je da mi trenutno na slici nemamo ni jedan od pomenutih, ali imamo auto kog izdvaja identična vizuelna karakteristika, koji je takođe pušten u proizvodnju zbog potreba homologacije i napravljen je u malom broju primeraka.
Volkswagen Golf Mk2 G60 Rallye je pun naziv ovog modela. I baš kao (skoro) sve što ste videli na našem blogu, i ovaj auto je prošao kroz proces personalizacije kroz modifikaciju onih vidljivih, kao i onih od očiju sakrivenih delova automobila. Kao da sam se posavetovao sa nekom enciklopedijom prilikom sklapanja rečenice. Auto je bud3en, možda je tako jasnije…
Pre nego što počnemo sa novim pasusom i modifikacijama, treba spomenuti par stvari. Ovaj konkretan model je napravljen u 5000 primeraka i značajno se razlikuje od ostalih MK2 modela. Farovi su pravougaoni (lažeš!) i odgovaraju samo ovom modelu, pogon je na sva četiri točka, originalni motor je bio 1.8 G-lader, a tu su i box-flared wheel arches. Kada bismo se pozabavili svakim jedinstvenim fabričkim detaljem ovog auta, izgubila bi se poenta ovog teksta.
Počećemo ovaj dugo iščekivani pasus jednim pitanjem. Da li se, na kraju, cela diskusija završava na felnama? Ako pričamo o pukoj estetici, onda sigurno da. Sve što uradite: vešanje, sitni detalji vezani za masku, farove, migavce, sve je to na kraju tu da bi te felne legle kako treba. To vas sigurno i najviše zanima. U pitanju su Nothelle classics 17×8. Onoliko koliko je jednistven auto, toliko su jednistvene i felne na njemu.
I tu naprasno stajemo. Zašto? Ove felne definitvno bodu oči svakom ko ih ugleda na autu. A mišljenje je, kako kažu, kao dupe- svako ga ima. Meni se felne sviđaju i upotpunjuju već dovoljno jedinstveni Golf. Da li je crvena prava boja? Da! Zaključak: Ja imam dupe. A vi?

 

Modifikacije:
Volkswagen Golf Mk2 G60 Rallye

  • Pogon Golf III VR-6 4×4 Syncro (70:30)
  • Komplet trapovi sa Golf III VR-6 4×4 Syncro
  • Powerflex gumice na trapu
  • Kočnice sa Golf III VR-6, prečnik 288mm
  • Vešanje TA Technix gewinde
  • Felne Nothelle Classic 8×17, Nankang AS 195/40/17

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara

  • Sve sa ukusom sredjeno..

  • felne jesu jedinstvene,ali moje dupe kaze da mi se ne svidjaju!!! izgledaju kao neke ruzne ratkapne…mozda uzivo ostavljaju bolji utisak…a i 17“ je preveliko za golfa,verovatno bi sa 16“ izgedao mnogo bolje.