Predstavljanja

Silver Night – Alfa Romeo 156 SW

Kasnih devedesetih, pred sam kraj svoje karijere u Alfa Romeu, Valter de Silva je, zajedno sa svojim dizajnerskim timom, predstavio svetu svoju najdivniju automobilsku kreaciju. Automobil koji je i danas za mnoge njegovo najbolje umetničko delo. A njegov potpis stoji i na automobilima kao što su Audi R8, Lamobrghini Egoista, VW Scirocco…

Verovatno će se mnogi složiti sa mnom da je Alfa Romeo 159 i dalje najlepši moderni sedan (karavan) ikada kreiran. Ali ona sve svoje uspehe duguje modelu koji vam danas predstavljamo, prekrasnoj 156-ci. Evo, jedan vrlo jednostavan način poređenja Alfinih 15X modela: 155 – hamburger, 156 – čizburger, 159 – dupli čizburger. U suštini sve je vrlo slično, samo je svaki sledeći korak bolji od prethodnog, bez narušavanja već uspostavljenih vrednosti. Klasičan level-up momenat.

Danas, posle skoro dvadeset godina od kada je prvi put ugledala svetlo sajamskih reflektora, ovaj automobil nije izgubio ni gram šarma i seksipila koji ga krasi. Svaki put ću stati i pogledati 156-cu, ako je makar u pristojom stanju. Taj duboki prednji, klasični Alfa Romeo, gril koji je pomerio mesto za tablicu u stranu, retro ručke prednjih vrata i sakrivene zadnje, duga i tanka stop svetla. U ovaj auto je uloženo sve ono što italijani znaju o automobilskom dizajnu (a znamo da nema većih znalaca) i spakovano je u dva najprostija automobilska oblika.

Novembar je bud3 mesec karavana, a 156 sportwagon je ono što nam treba. Primerak koji smo fotografisali samo svedoči koliko je uspešan dizajn ovog modela. Uopšte nije potrebno uraditi mnogo i isto tako nije potrebno odstupati dalje od fabričkih delova kako biste od svoje Alfe za svakoga napravili Alfu za vas. U prilog tome govore ove GTA felne koje su perfektna obuća za nju. Ne znam ni šta sad ja tu pametno da kažem, tj. pišem. Kao da radim opis nekog umetničkog dela i pokušavam da objasnim vama kako je predivno, a vi ste slepi. E, pa jebaga ne može to tako…

Postoje karavani koji daju prednost formi, postoje oni koji naginju ka funkciji i postoji Alfa Romeo 156 Sportwagon. Iskreno se nadam da će Gulia imati svoju sportwagon varijantu jer ćemo u suprotnom biti uskraćeni za još jedan apsolutno fantastičan Alfa Romeo model. Za fotke smo se bogovski namučili, zato uživajte u njima svojim očima, neometani mojim rečima.
 
P.S. Ko bude dirao enterijer 156-ce neka se sam prijavi policiji, a oni koji znaju takve neka se prošetaju do najbliže stanice i prijave grešnika sami. Hvala. Keep Alfa world clean!

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Aleksandar Savin, Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 komentara

  • Jedan od najlepsih karavana!

  • Odlične fotografije automobila koji je u pravim rukama!

  • Odlicne fotke, model perfekcija, posedujem slicnu ovakvoj, samo s TI opremom