Vesti

Rimac C_Two oborio svetski rekord!

Bez rukavica, bez ulepšavanja, Mate Rimac je danas ispalio projektil u svet automobilske industrije. Rimac Automobili C_Two je (neoficijalno) najbrži serijski automobil na 402m!

Sa mobilnim u ruci, u Velikoj Gorici, Mate je snimio video gde Rimac C_Two na ubrzanju preskače Porsche Taycan, a po telemetrijskim podacima 402 metra prelazi za samo 8,95 sekundi! Gotovo pola sekunde brže nego Bugatti Chiron Sport koji trenutno drži oficijalni rekord. Takođe potrebno je napomenuti da je Chiron koristio polu-slik Michelin Cup2 gume, dok je C_Two pomenuto vreme napravio na „običnim“ Michelin Pilot Sport 4S gumama. Takođe, još uvek nema punu snagu i mnoge dodatne funkcije za launch control. Ubrzanje do 100 km/h mu je „samo“ 2,3 sekunde. Podsetimo se da su Rimac Automobili najavili ubrzanje ispod dve sekunde. Pa očekujemo da će ovo vreme još “pasti”.

Zanimljivo je da je tačno pre deset godina Mate Rimac na istom mestu postavio pet svetskih FIA i Ginisovih rekorda za električni automobil koji najbrže ubrzava na svetu, sa poznatom zelenom „Kockicom“, BMW-om E30 koji je preradio na električni pogon.

IZVOR // Auto.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *