Pitanje nedelje

Koji automobil ima najlepši enterijer svih vremena?

Pitanje za ovu nedelje glasilo je „Koji automobil ima najlepši enterijer svih vremena?“ Želeli smo da vidimo automobilski enterijer koji je vama prvenstveno lep. Enterijer koji možete posmatrati kao umetničko delo i nije vam ni potrebno da provozate taj automobil, već samo da sednete, pogledate oko sebe i doživite „jizz in my pants“ momenat.

Priznaćemo da je poimanje lepote stvar ličnog ukusa i percepcije, ali ovaj put je knjiga spala na jednocifreni broj slova. Ovo je pet predloženih automobila koji imaju to što smo tražili u vašim odgovorima…

 
AUTOR // Vukašin Medić
FOTOGRAFIJE // NetCarShow

5. Mercedes 300SL

Rešenje enterijera i posebno eksterijera zbog kojih se ovaj automobil sada smatra ikonom su rezultat kompromisa koji su morali biti napravljeni kako bi imao upotrebnu vrednost za “nas” civile. Čuvena „galebova vrata“ su takva zato što drugačije nije moglo da se uđe, a da bi ste potom seli u vrlo skučenu i nepraktičanu kabinu, morali ste da „smaknete“ volan kako bi vaše noge došle do pedela. Ja ne bih imao taj problem – odsekao bih sebi taj višak zvani noge samo da budem unutra. Predivno.

4. Alfa Romeo 33 Stradale

Ah, taj čuveni detalj simptomatičan za Alfe – ajde da mi ubacimo volan pošto-poto u kabinu, a posle ćemo da štelujemo sedišta, instrument tablu i sve ostalo kako nam odgovara. Ali nam je upravo ta disfunkcija između dizajnera i inženjera podarila ovako divan enterijer.

3. Lamborghini Miura

Miura je model koji je italijanskom biku ugravirao mesto u istoriji. Iako je glavna odlika ovog automobila izgled njegove spoljašnosti, unutrašnjost nije ništa manje lošija. Traženjem po internetu došao sam do neproverenog podatka da je aluminijumski šablon po kom se kreće ručica menjača prvi put civilno upotrebljen baš na ovom modelu. A svi vole H šablon. Svi!

2. Pagani Huayra

Ako sebi neko može da dozvoli potpuni ludilo po ultra visokoj ceni, onda je Pagani. Jednostavno, ne znate šta je impresivnije na ovom automobilu. U stvari, lupam gluposti, kakva god bila spoljašnost, ova unutašnjost je mali delić automobilskog raja i definitivno najlepša celina ovog automobila. Sve je potpuno predivno.

1. Spyker C8

Ko kaže da je sve što je valjalo napravljeno u prošlom veku? Ova steam-punk unutrašnjost Spykera C8 je dokaz koliko je vreme u kome živimo ultra-kul samo kada se neko potrudi, a ne prepusti se dosadnim standardima. Čak je i večito negativan Klarkson bio oduševljen enterijerom ovog Holanđanina. Ajde da vidimo šta će sledeće da naprave.

5
5

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *