Pitanje nedelje

Koji biste automobil uvezli?

pitanje_nedeljeOve nedelje na popularnoj nam društvenoj mreži zvanoj Facebook postavili smo vam prvo u nizu pitanja nedelje. Cilj ove razbribrige jeste da se prvenstveno zabavimo, malo pokrenemo automobilske vijuge u našim glavama i na kraju da vidimo šta je sve iz toga proisteklo. Ovo je top 10 predloga koje smo izabrali kao najzanimljivije odgovore na pitanje: „Ako država dozvoli uvoz svih automobila, nevezano za Euro norme, koji biste automobil uvezli? Imate budžet od 9999 evra.“Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (11)10. Lancia Thema 8.32 – Iako je Delta Integrale prvi izbor svakoga ko mašta o Lancia modelima, njena cena je previsoka za našu listu. Međutim, Petar Samardžić nam je predložio jedan, možda zaboravljen model. Ni sam nije znao da nam tačno objasni zašto baš Thema 8.32, ali mi znamo zašto. Ferrari V8 motor u jednom sedanu je sjajna ideja.
Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (3)9. Honda Integra DC2 Type R – Diskutabilno najbolji FWD auto ikada napravljen. V-tec motor od 200 KS, crvena zona iza 8000rpm i svaki JDM freak curi po cesti, topi se od uzbuđenja. Na stranim oglasima postoji dosta modela u ponudi, može svašta nešto da se probere.Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (10)8. Datsun 260Z (S30) – Boban Seizović je iskopao na oglasima perfektan primerak ovog oldschool Japanca iz ’77. godine. Iako nije reč o Devil Z, poznatom iz Wangan serijala, ne bismo ga odbili nikako. Retko lep japanski automobil iz tog perioda.Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (5)7. Volvo 850 R – Legendarni prizor na BTCC trkama. Naizgled neprimetan, ovaj ultra-mega-giga nagruvani Šveđanin je bio napakovan do zuba. LSD diferencijal, vrhunsko oslanjanje, petocilindrični turbo motor sa 250 KS i heavy-duty manualni menjač za nas na starom kontinentu. Sjajno!Pitanje-nedelje_bud3.net_naslovna_-(6)6. Subaru Impreza WRX (GC8) – Automobil koji većina nas vezuje za Colin McRae-a. Prva i najlepša Impreza WRX. Permanentni i simetrični pogon na sve točkove, Boxer motor, pregršt snage. Iako naš kandidat ne nosi čuvenu 22B oznaku, koja prevazilazi budžet… Realno, treba li nam još nešto?Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (9)5. BMW E36 M3 – Zapeli ste za ovaj auto kao baba za dobru šemu hekleraja u Bazaru. Upada u cenu, ima performanse i BMW je. Mislimo da bi M5 bio bolji izbor, ali toliko vas je predložilo ovaj model da nismo smeli da ga izostavimo. Zlatna sredina.Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (1)4. Mercedes W201 2.3 16v – Đorđe Sugaris nam je predložio model o kojem smo i mi razmišljali. Baby Benz sa 2.3 16v motorom koji je u ostao u senci BMW E30 M3. A i dalje se vode diskusije da li je M3 stvarno bio bolji od W201. A dok Bavarac lagano dostiže astronomske cifre, Mečku možete kupiti po „bagatela“ ceni, a auto je podjednako dobar i redak.Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (2)3. Nissan Skyline R33 – Poslednji i najbolji Japanac na našoj listi. Čuveni Skyline, model R33. Potencijal kao nijedan drugi auto na tržištu polovnih automobila. Po našem mišljenju bolji i od R34, ako nikako drugačije, onda vizuelno.Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (8)2. Alfa Romeo GTV 2000 – Ovaj auto je na ovoj listi, a niko ga nije predložio. Niko nije predložio niti jednu jedinu Alfu. Kuda ide ovaj svet?.. To se mora ispraviti. Našli smo par prelepih GTV modela iz ranih sedamdesetih koji zadovoljavaju naš jedini ograničavajući kriterijum, tj. cenu. Gospodo, molim vas, uozbiljite se.
\Pitanje nedelje_bud3.net_naslovna_ (7)1. Američki V8 – Sajt mobile.de je prepun američkih automobila sa monstruoznim V8 motorima, od kamioneta do ogromnih krstarica. Mi smo, pored vaših sugestija, pronašli: El Camino 327 V8 Automatik, Buick Riviera GS 7.0, Chrysler Imperial LeBaron, čak i Mustang-a i Charger-a. Svaki od navedenih je spektakularan prizor na ulicama. Nema greške.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

4 komentara

  • Hteo sam predložiti 1750 GTV, ali bio sam u žurbi! Odlična lista.

  • Da li je moguce da niko nije predlozio bmw Alpinu B10 v6,ja sam u Nemackoj video par komada koje su na prodaju,i nijedna nije preko 9.500e.Jednu sam cak provozao 🙂 340 konja manuelac,fffffffff 😀

  • 2.3-16 naravno…..a mislim da je 190ica vise klala kockicu m3ku tacnije pogotovu u dtm sampionatu….:)

  • Audi 90 Sport