Autorski tekst

Odavno je poznato da…

Odavno je poznato da dobri automobili i lepe žene proizvode skoro potpuno iste reakcije kod muškaraca. Psiholozi i psihijatri to objašnjavaju nadraživanjem i aktiviranjem istih centara u mozgu, ali i bez dosadnih i glomaznih objašnjenja, svi znate o čemu pričam. Ja lično nikada nisam doživeo erekciju gledajući automobil ili razmišljajući o njemu, ali sam više puta osetio leptiriće u stomaku zbog komada metala na četiri točka, nego zbog ženske osobe.
To potom prouzrokuje razna poređenja na relaciji automobil-žena. Možemo polemisati na tu temu jako dugo, ali su SUVovi definitivno bucmaste devojke, roadsteri – devojke u toplesu, mali gti modeli – slatke klinke, a velike executive limuzine su me uvek podsećale na MILF gospođe. Nekako, uvek kad vidim Mercedes S klase pomislim na Suzanu Mančić…
Ipak, ako bismo tražili klasu automobila koja bi bila pandan manekenkama, poznatim lepoticama i supermodelima, to bi morali da budu rasni GT modeli. Ne surovi sportisti sa motorom iza vozača i tendencijom da polete na svaki dodir gasa, nego baš Gran Turismo mašine. Automobili koji su personifikacija automobilskog hedonizma, elegancije i senzualnosti. Naime, GT je skup svih stvari koje pravi poznavaoci automobilizma visoko cene. Dizajn na nivou, vrhunska motorizacija i performanse, opema i luksuz po najvišim standardima i image i tradicija marke koji su nadaleko poznati i cenjeni. Nijedan pravi Gran Turismo automobil nije ružan, spor ili loš, samo je pitanje ukusa i preferencija ka određenom brendu.
Baš takve su i vrhunske lepotice. Pametne, zgodne, erotične i prelepe one predstavljaju GT modele u ljudskom obliku i na dve noge. Podjednako teške za nabaviti, jednako skupe i pipave za održavanje i jednako upadljive, one su san svakog muškarca. Čak je i dizajn tih automobila sličan ženskom telu. Duga hauba kao duge noge, visok i kratak rep kao ženska pozadina i visoki i obli bokovi kao kukovi… Samo pogledajte Jaguar XKR, Aston DBS ili Maserati GranTurismo i biće vam sve jasno. Svaki od takvih automobila ima svoj pandan u ljudskom obliku i ja bih Aston DBS povezao sa Charlize Theron a Maserati sa Monicom Belluci, ali o ukusima ne treba raspravljati i siguran sam da svi imaju svoje favorite.
Međutim, tu smo na pragu velikog pitanja, a to je – da li je automobil prevazišao čoveka, da li je postao superiornija kreacija i da li je u odnosu čovek-mašina, u stvari, čovek slabija karika?
Naime, kada ste u vezi sa vrhunskom lepoticom to nikako nije bajkovito kao što zamišljate. Ona je često nervozna, boli je glava, sve joj smeta, nije raspoložena i nije joj do seksa. Ima gomilu tripova iz adolescencije, po koji sitniji kompleks ili paranojicu. Ne slaže se najbolje sa vašom familijom, ne podnosi vaše proste i primitivne prijatelje, nikada nema šta da obuče i u stanju je da vam potroši bogatstvo za samo jedno veče. Nema govora da će gledati fudbal ili trke na TV-u sa vama. Nikada niste sasvim sigurni da se ne muva sa još nekim i da vas neće ostaviti zbog bogatijeg lika. Možda i nije tako lepa bez šminke, možda nije tako dobra u krevetu, možda ima neprijatan ton glasa i ružne prste na nogama. Ovo poslednje je, po rečima jednog mog prijatelja foot fetišiste, jako ozbiljna stvar. Ako krenete da joj lupate “kontru“, branite svoja muška ljudska prava i pokušate da joj objasnite da je kuhinja prirodno stanište žena (ma koliko bile lepe), možete biti sigurni da će otići od vas brže nego što je došla.
Nijedan od ovih problema nećete imati sa automobilom. Vrhunski GT model vam nikada neće odbiti poziv za hard core jurnjavu ili soft porn bulevarsko maženje. Nikada vas neće ostaviti zbog drugog, nikada vas neće daviti pričama o drugim automobilima, nikada neće zagledati u izloge i tražiti vam pare za, ko zna koji po redu, par guma koje će obući samo jednom. Kožni enterijer će vas uvek dočekati sa sedištima zagrejanim po vašoj meri i muzika će uvek biti po vašem ukusu. Grand Turismo kupe će ujutru izgledati jednako dobro kao i uveče ili posle gadnog mamurluka. Neće vam zvocati i neće se ljutiti ako ga nervozni oterate u “rodni kraj“ u konverzaciji.
Stvar je u tome da su automobili te kategorije postali zaista savršena vozila. Nema više govora o delikatnom kvalitetu i lošoj završnoj obradi koji su vlasnici ovih automobila nekada trpeli zarad ekskluzivnosti i prestiža. Moderni GT modeli su utegnuti i pouzdani. Perfektno izbalansirani sa brdom konja ispod haube koji su savršeno spremni da galopiraju autobahnom ili da kaskaju u koloni na semaforu. Sa gomilom elektronike koja vas čuva od vas samih, i dovoljno korisnog prostora da odgovore većini svakodnevnih zadataka. Dokle god im sipate benzin, ulje i vodu, oni će vas slepo slušati i biti perfektan pratilac.
Zbog svega navedenog, postavlja se pitanje šta je ultimativni muški aksesoar? Lepotica ili GT automobil? Šta je bolje, šta je kvalitetnije, šta je lepše, šta je konstantnije u svojoj pojavi i utisku, šta je jeftinije, sa čime se više uživa i sa čime je lakše živeti? Ako već nekom treba obući venčanicu, šta će to biti? Automobil ili devojka?
Na kraju, možda bi bilo dobro pokrenuti skupštinsku proceduru o izmeni Zakona o porodičnim odnosima Republike Srbije i ubaciti odredbu gde bi čovek mogao da se oženi automobilom. Za mene, to bi bio najbolji član zakona, jer ako bih uspeo da “smuvam“ Aston Martin DBS, siguran sam da bih mu ostao veran do smrti, u dobru i u zlu i ne bih ga varao ni sa jednim drugim automobilom. Ovako, vozim razne automobile, a moja devojka ne provaljuje zašto mi njena drugarica stalno lajkuje slike na Facebooku…

Autor: Vukašin Herbez

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 komentara

  • Dajte vise sisa i manje teksta 😉

  • Guzata Kim Kardashijan je Bentley Continental GT… 🙂

  • Hihi odlican tekst, najstrasnije je sto je istinit 😉

  • To Hemi, me like it!!!

  • Bravo Hemi! Pravi tekst za petrolhead-e 🙂

  • E al fora je što iako se ne zna šta je skuplje na duge staze, uz GT automobil obično GT ženska i sama dodje, a onda batice odose sve pare boga pitaj kuda!
    A što se mene tiče: Jaguar F type – Selma Hayek