Predstavljanja

Ne tako spor – Subaru BRZ

Svako od nas ima različit ukus kada je reč o automobilima. Neko voli da mu auto izgleda besprekorno čisto, zakucan za asflat – kao ukras koji krasi parking. Drugi vole brzinu i spremni su da estetiku šutnu u dupe kako bi se ubrzali. Moj ukus je pak nešto treće – volim upravo ono što vam danas predstavljamo.

BRZ-om smo se već bavili mnogo puta na budžu, doduše, obučenom u drugačije odelo ali suštinski je to isti automobil. Jasno je bio cilj saradnje Tojote i Subarua – savršen balans i zabava. Lagan auto (1230kg), zadnji pogon, „šper” diferencijal, nizak centar ravnoteže, 50:50 raspored težine…

U zavisnosti od toga da li si purista ili ne, najveći ili najmanji problem automobila je snaga. BRZ i nije nešto brz. Onih jedva 200 „konja“ je sigurno dovoljno, ali to je kao biceps kod zemunca – veliki je i može da uplaši klince u kraju, ali to nikad nije dovoljno. E, sad kad nas već svrbi snaga, da se malo počešemo i po estetici. Svrbucka, hoće da namuči oko.

Napokon imamo priliku da pitamo – Da li možemo da poboljšamo nešto? Apsolutno! Današnji gost je još uvek u početnoj fazi modifikovanja, pa je tako dobio samo par kozmetičkih tretamana koji će poboljšati celokupan vizuelni utisak. Prave stvari tek dolaze!

Providni bulgaria stajl fabrički štopovi su zamenjeni za Valenti, a bočna linija je poboljšana ducktail spojlerom. Celokupan užitak u vožnji pospešuju Federal 595 RSR prenumatici, Sparco ručica menjača i Schroth Racing pojasevi. Motor je dobio strepsils tretman udisanja i promaja fazon izdisanja. Za to su zaduženi HKS filter vazduha i custom made protočni titanijumski auspuh baziran na SpecD.

Zvuk koji sada proizvodi ovaj atmo boxer je perfektan. Imao sam priliku da ga čujem noću dok kroz prolazi kroz Blokovo. Betonski brutalizam koji ga okružuje samo dodatno pojačava i demonizuje zvuk. Postoji neka posebna draž u svemu tome, jeza me hvata.

Auto trenutno meri 215ks na radilici. Planovi koji čekaju ovog Subija su sledeći: Gold XXR 527 18” felne, H&R opruge -30mm, Selbon carbon hood, HT auto lip-kit, Greddy turbo kit, Tomei UEL header i Tarox brake-kit. Nestrpljivo čekamo da se ispune ciljevi i da predstavimo ovog subarua u potpuno novom svetlu. Do tad ostanite sa nama i ne menjajte kanal.

Autor // Aleksandar Savin
Fotografije // Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

1 komentar

  • Fantastican auto sa puno potencijala!Vrlo zanimljiva igracka.