Midweek

Midweek selection

Februar nas ubi, izgleda da je samo mačkama bilo lepo, mada su i one nešto zakazale. Dok mi spremamo hot hot hot sadržaj za mart, februar ispraćamo još jednim midweek selection-om. Evo šta smo izdvojili za vas…
Većina vas verovatno ne prati NASCAR, nisam ni ja, pravo da vam kažem, ali… U nedelju sam seo da odgledam poslednjih 100 krugova trke Daytona 500 i mogu vam reći da sam se lepo zabavio gledajući. Ono što me je u startu „nateralo“ da pogledam trku je činjenica da je Danica Patrik (nije naše gore list, već norveške) prva žena koja je obezbedila pol-poziciju na jednoj NASCAR trci. Impresivno, zar ne?
Najviše me je privukla neizvesnost trke. Jeste, voze oni krugove, izgleda dosadno, ali oni to rade konstantnom brzinom od 320 km/h, toliko ni F1 ne može da postigne na većini staza. Branik do branika, pun gas u prilično primitivnim mašinama (ako ih uporedimo sa ostalim popularnim automobilskim sportovima). Izmenjalo se dvadesetak vozača na pol-poziciji i na kraju je pobedu odneo Džimi Džonson, a Danica je završila kao osma. Svaka čast! Nastavak šampionata sledi, pošto je ovo bila tek prva trka u sezoni.

McLaren je zvanično predstavio P1. Sam automobil nije pretrpeo značajne promene u odnosu na već viđeni prototip. P1 pokreću dva agregata, 3,8-litarski V8 twin-turbo motor i električni motor. Brojevi su impresivni: 900 ks i 900 Nm, do stotke stiže ispod 3 sekunde, a maksimalna brzina je limitirana na frapantnih 350 km/h. Cena je oko milion evra, a za više slika – klik.

Posle ovog tehnološkog čuda od McLaren-a, jedna primitivnija mašina, podjednako interesantna. Možda i interesantnija. Reč je Roleru iz 1930. godine, koji ispod haube krije kamionsku zverinu, V10 motor iz Vipera. Kakva kombinacija! Kakav mozak je potreban da to osmisli i sprovede u delo? Svaka čast, gospodine!

U Audiju su se malo igrali ovih dana…

…a za kraj, osam minuta posvećenih legendi, precenjenoj ili potcenjenoj, BMW-u M1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *