Predstavljanja

KG Zeka – BMW E46 AMG

Miloš Zeka Đorđević je u prvoj trci Serbian Drift Championship-a u 2019. godini nastupio sa potpuno novim vozilom. Nov automobil za novu sezonu, sada već onu za nama. Kako to uvek biva, kada radovi na automobilu bude završeni tik pred trku, on boluje od dečijih bolesti.

Roditelji među vama, našim pratiocima, znaju o čemu govorim. To je kenjkavo, slinavo, plače, ima temperaturu, pa se unormali, a onda opet temperatura… i… Zapravo na vama je samo da rešavate problem po problem, kako se koji prikaže. Tako je i sa svakim novim trkačkim automobilom. Ni naš Miloš, šampion domaćeg drift šampionata, nije bio ni u šta boljoj poziciji sa svojom E46 „trojkom“ na otvaranju sezone SDC-a.

Iako podseća na automobil u kome ste ga viđali na dosadašnjim trkama, on to nikako nije. HGK body kit i nova livreja ukazuju na promene spolja, a modifikacije ispod metala su daleko opsežnije. Pre svega šasija je ogoljena i olakšana koliko god je to bilo moguće. Novi, znatno sigurniji rolbar, kadice (Mirco RS7), sistem napajanja gorivom i strujom (VEMS) i u potpunosti novo vešanje (Wisefab FD legal napred, M3 E46 pozadi). Sve je napravljeno po standardima po kojima se voze evropski šampionati u RPP Automotive na čelu sa Ivicom Pranjićem.

Ali njegov zvuk ne podseća na redni šestak po kome prepoznajemo ovu marku. Simfonija koju proizvodi je dublja, više bas, nego tenor. Više brbotanja. Odmah prepoznatljiv vernim fanovima drugog brenda, ne plavo-belog propelera. Obožavaoci trokrake zvezde, Mercedesove zvezde, na kilometar mogu da prepoznaju ovaj zvuk. Pod haubom ove E46-ice, kao što do sada već sigurno znate, kuca ni manje, ni više, nego AMG-ov V8 od 6.3l zapremine, koji uz blage prepravke izbacuje 560 ks i što je bitnije 660 Nm obrtnog momenta, kako bi lakše zapalio gume u svim brzinama. Jedna od lepota drift takmičenja je što niste ograničeni na određenu kombinaciju šasije i motora, već je svašta moguće ukrštati i spojiti nespojivo – Mercedes i BMW… Frankenštajn. I zbuniti fanove obe marke, jer ma koliko negodovali, ni jedni, ni drugi ne mogu poreći da se ispred njih nalazi vrhunski alat za dostizanje cilja prvaka u driftu. Ne samo u Srbiji, već i van granica naše zemlje.

Automobil koji se sada nalazi pred vama predstavlja vremeplov. Ovo je njegovo prošlogodišnje izdanje sa trke u Čačku. Kada je Miloš uz velike probleme i poteškoće, pre svega sa konstantnim pucanjem klinastog kaiša, uspeo da napravi „drži vodu dok majstori odu“ i završi takmičenje do kraja. Osvojio je najveći broj bodova u kvalifikacijama, ali upoznavanje sa novim vozilom, tokom twin-driftova, rezultuju da Serbian Drift Championship završi drugi, a Day of Champions na respektabilnom petom mestu.

Do sada su sve dečije bolesti preležane, vreme van sezone je iskorišteno da se sve stavke revidiraju, snaga podigne, a za novo ruho koje će vam uskoro biti predstavljeno, kao i za staro, zaduženi su Sticker Planeta i Igor Tokić. Uživajte u fotografijama i detaljima šampionskog automobila, a Milošu želimo puno uspeha u 2020. godini.

AUTOR // Vojislav Vujanić
FOTOGRAFIJE // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *