Predstavljanja

Dial M for Mini

mini_pickup_bud3_naslovna_3Ko će da mi kaže odakle je ovaj meda sa fotografije poznat? Bio je glavni sporedni lik u jednoj seriji, slično kao i automobil koji vam danas predstavljamo. Iako je član istorijske Mini porodice, on je bio tu da popuni kapacitete fabrike i proširi prodaju vozila na druge segmente koristeći popularnost i prepoznatljivost brenda. Nikada nisam ni zamišljao da ga je u ovom obliku moguće videti, osim ako neko ne dohvati brusilicu u ruke…
mini_pickup_bud3_naslovna_2Verujem da su samo oni upućeniji, zajedno sa njegovim vršnjacima, znali za postojanje ovog modela. U pitanju je Mini Pick-up.
Za njegovu osnovu korišćena je baza od Mini Van-a (popularan model u Britaniji), koja je nešto duža od standardnog Mini-ja, a ukupno je napravljeno nešto manje od 60.000 primeraka.
mini_pickup_bud3_naslovna_10Mini Pick-up koji se nalazi pred vama dolazi iz Grčke, gde je i u potpunosti restauriran, a njegov vlasnik Giwrgos je sa svojim prijateljima došao u Srbiju kao učesnik ovogodišnje Balkanske minijade.
mini_pickup_bud3_naslovna_1Restauracija ovog modela iz 1974. trajala je oko šest meseci, kada su svi delovi bili na jednom mestu, a ovaj Mini Pick-up je ujedno i jedini ovakav model koji možete naći u Grčkoj, kako nam vlasnik kaže.
mini_pickup_bud3_naslovna_6mini_pickup_bud3_naslovna_11U fabričkom stanju nikom ne bi bio interesantan, jer je to bilo radničko vozilo za koje se i grejanje doplaćivalo, ali 6×10 Minilite felne, motor od 1275 kubika i kvalitetno urađen enterijer skreću pažnju na ovaj, već unikatan, primerak Mini-ja.
P.S. Odakle je meda?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

3 komentara