Track Day

Bud3 Track Day – Maj

Kako započeti izveštaj sa majskog Track Day-a, a ne pomenuti vreme, rekord staze i odličnu zabavu? Skoro, pa nikako ili teško, sami odaberite.

Kada smo postavili vest na društvenim mrežama da je rekord staze ponovo oboren i da je to uradio Bojan Kurbalija za volanom, baš ovog, Nissan GTR-a, komentar koji je ostavio najjači utisak je „očekivano“. Možda je trebalo očekivati takav razvoj situacije obzirom da znamo o kakvom je kalibru vozača reč, a zatim i „oružjem“ kojim upravlja, ali… Tri sekunde! I to ne tri, nego skoro pune 3.5s brži od prethodnog koji je postavio Porsche GT2 RS tj. 1:23:111s za krug na stazi NAVAK. Rezultat koji nije za respekt nego za naklon do poda. A za one koji se pitaju, ne nije fabrički automobil u pitanju.

Možemo se još pohvaliti i do sada najvećem brojem novih učesnika. Kao i time da su (skoro) sve Alfe uspešno okončale ovaj „dan na stazi“ i da je „presretač“ u stock formi izuzetno brz automobil. Verujemo da su se suvozači odlično proveli, obzirom na to koliko smo bili traženi na stazi. Molimo vas, još jednom, da ne sedate na suvozačko mesto dok se ne prijavite i ne dobijete narukvicu, a pokušaćemo da izađemo u susret još nekim zahtevima oko suvozača koje ste nam uputili.

Takođe smo se uverili da grupa od 20 vozila može da bude na stazi i ne iznosi šljunak na istu. Sečenje krivina u potrazi za boljim vremenom nije rešenje, jer se skraćuju vreme vožnje svima usled čišćenja staze.

Koncept sa malim brojem automobila u grupi je upravo onaj koji omogućava postavljanje najboljeg vremena, a koji vas uz još neka iznenađenja, očekuje u septembru. Uskoro više informacija i preliminarni pravilnik, a vi zapišite 29.09.2019. za bud3 Time Attack trku.

Sledeći „budž trek dej“ održava se 16.06.2019. na istom mestu, a prijave su već otvorene.

Najbolja vremena – 12 05 2019

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Nikola Stojanović, Miloš Nikodijević, Branislav Jovanović

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *