Track Day

Bud3 Track Day – April

Prvi bud3 Track Day u 2019., održan je u nedelju 14. aprila i na njemu je učestvovalo čak 68 vozača! Iako najavljeni vremenski uslovi nisu bili naklonjeni za idelnu vožnju, to nije uticalo na količinu prijava. Štaviše, oboren je rekord ne samo po broju učesnika, već i po broju posetilaca… A ni rekord staze nije bio pošteđen.

Šarenolikost vozila na „trek dej“ događajima konstantno raste. Ovaj put smo bili u prilici da ugostimo sve od svakodnevnih do super-sportskih automobila, ne samo iz Srbije, već i iz regiona. Na stazi ste u istom trenutku mogli da vidite civilne i trkačke „jugiće“, fabričke i bud3ene Pežoe, Renoe, Honde, direktorske Leksuse… Pored super-sportskih automobila kao što su Porsche GT3RS i GT2RS. Gde to još ima? A ne smemo zaboraviti da pomenemo i modele kao što su VW Golf GTI, Honda Civic Type R, Peugeot 308 GTI, BMW M2… I naravno glavnog „glumca“ filma „Južni Vetar“ BMW M6. I sve to uprkos najavljenom kišnom vikendu.

Nepovoljne vremenske prilike se nisu ostvarile i sunce je ugrejalo asfalt staze u drugoj polovini dana, ohrabrivši učesnike da pojačaju tempo, ali… Bud3 Track Day-a nije samo vožnja po stazi, jer druženje van staze predstavlja suštinu organizacije ovih događaja. Lete dizalice, alat, laptopovi… Tu su dobronamerne opaske između vozača i drugarska pomoć svakome kome je ona potrebna. Tema za razgovor nikada ne nedostaje, možda smo zato danas i promukli.

Novina za ovu godinu je mogućnost vožnje sa suvozačem. Zamisao koju smo se trudili da realizujemo kako bi vozači mogli međusobno da se pomažu u istom „kokpitu“, sa ciljem da svi poboljšaju svoju vožnju, ali… Na kraju dana čari vožnje na TD, sa onog drugog sedišta, iskusilo je znatno više ljudi i sve je prošlo bez problema, što nas ohrabruje da je ovaj potez bio ispravan.

Rekord staze NAVAK na TD-u je oboren. Nećemo reći da nije bilo očekivano obzirom na iskustvo vozača i automobil kojim je upravljao, ali uz promenljivu prognozu i druge učesnike na stazi, tačno vreme smo samo mogli da pretpostavljamo. Sada je igra pogađanja gotova i imamo tačno vreme – 1:26.595s. Ponovo ćemo napomenuti da bud3 Track Day nije trka, vreme jurimo kako bismo sebe nadmašili.

Hvala svima na učešću, vi nam pomažete da ovaj događaj raste i da svaki put bude sve bolji.

Sledeći „budž trek dej“ održava se 12.05.2019. na istom mestu, a prijave su već otvorene.

Najbolja vremena – Prepodnevna sesija – 14 04 2019
Najbolja vremena – Poslepodnevna sesija – 14 04 2019

Autor // Vojislav Vujanić
Fotografije // Nikola Stojanović, Miloš Nikodijević, Nemanja Mrđa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *