Predstavljanja

BMW E3.46

Nikada bud3 nije bežao od dobrog BMW-a, samo nam se ponekad učini kao da smo baš juče okačili jednog pa preskočimo koju nedelju. Ali nekad smo jednostavno nemoćni – udarili po našim automobilskim čulima. Tako posle jednog stock starca, dolazi nam ne tako stock potomak istog broja.

Da li neko zna zašto ovu generaciju trice zovemo „Svemirac“? Ja sam probao da izguglam, ali sam došao do odgovora tipa: „Zašto hleb zovemo hleb?“. Kao, to je tako, nadimak nastao još kod starih slovena kad su se doselili na ove prostore. Inače, moja topla preporuka je da ovo ne guglate i vi pošto sam mozak ozračio starim postovima sa kojekakvih foruma koji su leglo lupetanja i tjuningovanih iskustava.

Mi smo prvi put E36, i to baš u kupe izvedbi, imali pre više od pet godina na našem sajtu. Tada su još uvek na automobilima stajale stare tablice, a mi pričali o tome kako je BMW jedna slagalica za velike momke. Jednom kada ga izgustiraš u originalnoj izvedbi, otvaraju ti se vrata beskrajnih modifikacija.

Naš današnji primerak, na iznenađenje svih prisutnih, je jedan od tih koji je izgustiran, a onda je došao portir i otvorio mu kapiju. Verovali ili ne, ovaj automobil je prvo izgustiram od strane najboljih, predobrih i pomalo poštenih organa reda. Vanos just kicked in, yo! – i šverceri cigara mogu samo da sanjaju o bežanju.

Elem, M50 je ustupio mesto sjajnom S54 iz E46/Z3/Z4 (double Vanos just kicked in, yo!). Niko se nikad nije zaustavio sam na motoru, pa tako ni ovaj vlasnik. Svemirac je dobio KW V1 vešanje, „šper“ diferencijal. Enterijer je zamenjen onim maestralnim iz M3 verzije E36ce. Prelepa sedišta – apsolutno prelepa! Premijerno na našim fotkama, automobil nosi OZ Futura felne u muškim dimezijama 8.5×17 napred i 9.5×17 pozadi.

Ako ste nekada i vi sami bežali od ovog automobila bežeći od zakona u CG, sada nema potrebe za tim. Čak i da dalje pripada organima reda, pojeo bi vas za doručak. A niko vam ne bi poverovao jer niko ne veruje u svemirce.

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara

  • TOPINA

  • Milo Djukanović je izgleda ipak imao brži auto tih dana. 😀