Events

Toyota Club Serbia and Navak – pt.2

A sad malo o NAVAK-u: „Kompleks ispitno-edukativnog centra Nacionalne vozačke akademije impozantan je po svojoj površini, ali je posebno zanimljiv po vrsti i rasporedu poligona. Naime, ovo je jedini centar u čitavoj Evropi koji spaja mogućnosti za treninge visokim brzinama od preko 180 km/h sa specijalnim poligonima na kojima se vežba uz pomoć tehnologije dinamičkih ploča, vodenih prepreka i posebnih klizavih površina.“ Sjajno!
Posle uvodnih reči predstavnika Toyote i TCS-a, red je došao i na Mirka Jr, tj. Mladena, koji je nam je objasnio da je ovo epski momenat za sve prisutne jer ćemo mi biti prvi civili koji će voziti na novoj, tek završenoj stazi, prvoj takvoj u Srbiji. Doduše, više puta je naglasio i „izbaciti sa staze.“Podelili smo se u dve grupe, izabrali početna vozila i krenuli. Prošli smo kroz ubrzani kurs kočenja i izbagavanja prepreka, da bi kasnije došao i taj momenat o kome je G-din. Mladen pričao, vožnja po stazi. Probali smo Avensis-a i Auris hybrid-a (takva je bila procedura, znam da je Lexus svima prvi izbor). Layout staze je zanimljiv, mada se to ne može reći i za Avensis-a, kod njega ništa nije zanimljivo. Auris nam, takođe, nije dozvolio puno, povremeno smo imali utisak da vozimo usisivač koji je uhvatio neku izgubljenu čarapu ispod kreveta. Ali, očekivati od hibrida da bude zabavan na stazi je apsurdno, ovo je auto za grad i za to je apsolutno savršen.
Ali ako mislite da smo se smorili, grdno se varate, vrhunski smo se proveli, kako bi to ovi moderni rekli, špic, brate. Vožnja bilo kog automobila pri brzinama od 100 i preko km/h na krivudavoj stazi, šta više jedan car freak može da traži. Plus, auto nije tvoj.
Potom smo prešli na off-road poligon gde nas je Land Cruiser „oduvao“ svojim sposobnostima. Potpuno je neverovatno kuda sve može da prođe i šta sve može da podnese, a da pri tome u kabini jedino čujete motor i muziku iz radija. Neverovatan automobil. Magare Hilux je iza skakutao i podjednako dobro ispunjavao svaki zadatak.

NAVAK je omogućio i svim pristutnim članovima TCS, kao i gostima, sa važećom vozačkom dozvolom, da provozaju svog ljubimca na stazi, ali su nas obaveze navele ka Osjeku, pa ste zato uskraćeni za taj deo skupa.

Čovek koji voli automobile i vožnju, a ne koristi automobil kao prevozno sredstvo od tačke A do tačke B, treba da poseti NAVAK. Mi smo to učinili zahvaljujući Toyota klubu i možemo slobodno da kažemo da smo se odlično proveli i svakako ćemo se ponovo odazvati na njihov poziv.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

5 komentara

  • Odlicna reportaza, svidja mi se nacin pisanja, a i sam dogadjaj je vrh bio..

  • Odlicne slike, odlican tekst. Svaka cast momci !!!

  • RESPECT 😀 AGAIN 😀

  • Bas si se nasnimao lepo odradjeno
    Pozdrav