Talk the Talk

Talk The Talk – Zoran Savić

Pošto ste upoznali Ramonu, vreme je da saznate i otkud ona tu, među srpskim drifterima u Vršcu. Za njen dolazak, kao i za dolazak gostiju iz Hrvatske, zaslužan je, pored ostalih, naš poznati drifter Zoran Savić. Evo šta je on imao da kaže za bud3 o celom događaju.
bud3: Čim smo došli, primetili smo da tvoja uloga ovde u Vršcu nije samo takmičarska, već dosta zahtevnija. O čemu se radi?
ZS: Upravo tako, nisam ovde samo kao takmičar već i kao jedan od organizatora, tj. pomažem ljudima iz organizacije oko specifičnih stvari vezanih za samu trku. Kada organizujete ovakav događaj, a nemate puno iskustva u tome, uvek je dobrodošla pomoć iskusnijih. Tu mi, vozači koji se već godinama takmičimo kod nas i u inostranstvu, stupamo na scenu.
bud3: Možes li nam malo detaljnije objasniti proces samog organizovanja SDC trke?
ZS: Prvo smo morali da vidimo kako najbolje možemo da iskoristimo prostor koji imamo, kako i gde postaviti stazu, koji oblik, veličina, itd. Kada smo to uradili, bilo je potrebno ispuniti bezbednosne uslove kako bismo zaštitili vozače i, naravno, gledaoce. Na primer: postavka čunjeva, zaštitnih guma, bale sena, ograde za gledaoce, PP aparti… Zatim, tu su boxovi za vozače i njihove timove, mobilna vulkanizerska stanica, prenoćišta, hrana. Na kraju, postavlja se prateći program: muzika, štand sa pićem i sve ostalo.
bud3: Prijatno nas je iznenadila činjenica da je došlo dvoje stranih takmičara. To ovom događaju daje notu ozbiljnosti, praktično, seal of approval za SDC.
ZS: Tako je. Taj broj je trebalo da bude i veći, ali su pehovi sprečili neke, gotovo sigurne takmičare, da dođu danas. Da bismo privukli takmičare, morali smo da se potrudimo. Komšije već dugo lično poznajem tako da kontakt sa njima nije bio problem, ali ipak smo morali da ih nekako animiramo i pružimo što više možemo ne bismo li ih privukli na SDC. Oni nisu plaćali akontaciju, obezbedili smo im kvalitetan smeštaj. Ponašali smo se onako kako bi se oni ponašali prema nama da su nam uloge zamenjene. Oni su nam uzvratili svojim dolaskom i zbog toga sam im vrlo zahvalan.
bud3: Sprsko gostoprimstvo na delu. Pošto kvalifikacije ubrzo počinju, a tvoj posao je ovde dosta obilan, puštamo te nazad u zverinjak da se boriš sa obavezama i osvojiš zasluženu nagradu. Hvala ti na izdvojenom vremenu.
ZS: Hvala vama, hvala što ste došli da nas podržite i vidimo se na stazi.
Više detalja o Zoranovom automobilu i njegovoj karijeri neki drugi put kada nam vreme to dozvoli. Do tad, overite fotografije ispod. Takođe, hteli bismo da istaknemo i njegovu ulogu u edukaciji neiskusnih vozača na SDC. Ko je malo bolje posmatrao dešavanja na stazi, mogao je da primeti i da on nije samo vozio svoj auto. Pravi kolega i, još važnije, ortak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

6 komentara

 • Wow! Hoce li biti jos ovakvih intervjua?

 • 10 Bambija za brata Zokija…..

 • @HQ Potrudicemo se da ih bude sto vise… 😉

 • treci red, treca slika
  sedmi red, prva slika
  .
  .
  .
  vilica na podu 😉

 • Auto izgleda ozbiljno!

 • A plus sto je jaaako seksipilan 🙂