Running Around

Running around… – Porsche Speedster

Nostalgija je omađijala automobilsku industriju. Klasičan atmosferski motor visokih performansi gubi trku sa eko normama. Ustvari, već je izugbio. Toga je svestan i Porsche, pa se tajno oprašta od svog 4.0 dragulja sa modelom Porsche Speedster.

Nisu zvanično rekli doviđenja, ali je gotovo sigurno da čist atmosferac nećemo više imati u modelima 911. Kada imate jedan takav sjajan motor i njegov pedigre, onda je red da se oprostite od njega sa isto tako poznatom izvedbom svog kultnog modela. Znate da je poseban kada vidite da je ime Speedster ispisano zlatnom bojom. Uhvatili smo na ulici 911 Speedster u Heritage Design Package ediciji.

Porsche Speedster je način da nas Štutgartska sila podseti na svoju istoriju koja je počela sa modelom 356 iz 1954. godine. Ispod nostalgičnog oblika je zapravo GT3 sa 510ks, manuelnim menjačem i goli volan (da, bez i jedne komade). Ovaj najsavršeniji način da uživate u vožnji će iskusiti svega 1948 ljudi, na koliko je limitirana proizvodnja ovog modela. Ako ste tražili 911 savršenstvo, onda je to zvuk slobodnih „konja“ na 9000 obrtaja iza dve grbe na krivudavim putevima širom planete.

A vi ako naiđete na neki interesantan primerak pošaljite nam slike na mail, FB ili IG.

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Đanluka Bartoli

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.