Running Around

Volina – Lamborghini Urus

Pre šest godina sam sedeo sa gospodinom Trpincem, glavnim dizajnerom Rolls Royce-a, i pitao ga da li će RR izbaciti SUV model? Tada sam dobio odgovor: „Uveravam Vas da RR neće napraviti SUV model. Ne mogu da kažem da nikada neće napraviti SUV model, ali sigurno ga neće biti u ovoj i narednoj deceniji.“

Svesni smo da to naše čuđenje i blago gađenje izlaskom svakog novog SUV modela odavno démodé. U slavu tog našeg jasnog NE gađenju SUV-u, odlučili smo da iskoristimo sasvim slučajan susret sa jednim takvim i da to podelimo sa vama – Lamborghini Urus. Videti ga uživo u svakodnevnom okruženju, tako žutog, stvarno je poseban događaj, nema govora. Uspeli su da utkaju taj Lambo DNK u njegov dizajn i na prvi pogled ne izgleda toliko masivno. Međutim, ako se zagledate malo duže shvatite da mu retrovizori prelaze crte parking mesta, da su zadnje gume u dimeziji 315/45 R21 i da su mu prednji farovi u visini grudnog koša.

Kad spoznate veličinu, onda performanse zvuče još strašnije: 0-100 za 3,6 sekundi, 0-200 za 12,8 sekundi i maksimalna brzina 305 km/h. Masu od 2200 kg pokreće 4.0 V8 twin-turbo motor sa 650ks i mamutskih 850 Nm pri niski 2250 o/min. Koliko god sve ovo bilo impresivno i stvarno spektakularno za videti, najveća zvezda SUV sveta svih vremena, LM002, je bog i batina. Zato hvala Lambu za oba modela.

AUTOR // Vukašin Medić
FOTOGRAFIJE // Vojislav Vujanić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.