Vesti

Renderi koji će vas uzbuditi za Le Man 2021

Danas nema potrebe za maštom, za to imamo fotošop. A oni koji su prilično dobri sa digitalnom četkicom i paletama, u mogućnosti su da kreiraju bilo šta što poželite. Pretvarajući slike u našim glavama u realnost.

Ljudi poput Šona Bula, digitalnog čarobnjaka, koji je progutao sve informacije i špekulacije oko predstojećih propisa o hiper-automobilima u Le Manu. Nakon čega je zgrabio olovku i otišao u .PSD fajl, a zauzvrat smo dobili ove neverovatne rezultate.

Služeći se glasinama koje je moguće pronaći na internetu, trenutno dostupnim informacijama i uz malo kreativne slobode, Šon je kreirao kako misli da će Aston Martin, Lamborghini, Ferrari, Toyota, Jaguar i Peugeot nastupiti na Le Manu sledeće godine, kada nova pravila stupe na snagu. Ne samo da je kreirao modele, već ih je „obukao“ u neke od najboljih livreja koje su krasile sam vrh trka izdržljivosti u poslednjih nekoliko godina.

Podsećanja radi, WEC (World Endurance Championship) će ove godini otvoriti najjaču klasu i za specijalizovane prototipove i mašine proizvedene na osnovu hiper-automobila koje je moguće registrovati i voziti na drumu. Pod uslovom da se u periodu od dve godine proizvede najmanje 20 modela. Finalni dogovori oko pravila i tehničkih karakteristika ove uzbudljive klase još nisu završeni, neko bi rekao da su u toku žučne rasprave, ali znamo da je težina revidirana na 1100kg, novo ograničenje snage je postavljeno na oko 760 KS i da će postojati mogućnost upotrebe hibridnih sistema. U tom slučaju, ako se odluče za pomoć „strujića“, on ne sme isporučiti više od oko 270 KS. Koristiće se sistem ravnoteže performansi (BOP – Balance of Performance) sličan onom u GTE klasi, kako bi tokom sezone hibridna i ne-hibridna vozila uskladila, što bi trebalo da omogući uzbudljive trke.

Pre nego što uđemo u detalje oko pravila, hajde da uživamo malo u Šonovom trudu i kreativnosti i da se molimo da će automobili na kraju izgledati ovako. Koji od ovih automobila zaista želite da izgleda tako kada stupi na asflat trkačke staze? I u kojoj livreji?

IZVOR // Top Gear
FOTOGRAFIJE // Top Gear

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *