Predstavljanja

Renault Megane Renaultsport 230 F1 Team R26

Za vas koji ste dovoljno matori da se setite reči superkalafredžilistikekspialidošus, iz dečijeg filma Meri Popins, i izgovorite je više puta za redom, a da ne omanete… Puno ime ovog Megana neće biti nikakav problem ni za čitanje, ni za izgovaranje.

Kao što smo ranije pisali u tekstu o hot hatch modelima, do sada nismo upoznali nekoga ko je imun na čari ovih vozila. Tako ni mi ne ostajemo ravnodušni kada ugledamo Megana u njegovoj karakterističnoj žutoj boji, sa tim specifičnim dupetom, čak iako poseduje jedno od najdužih imena u istoriji automobilizma – Renault Megane Renaultsport 230 F1 Team R26 (ako znate neko duže ili komplikovanije, pišite u komentarima!).

Nalepnice su tu da proslave uspeh Renoa u Formuli 1, kada su 2005. uzeli konstruktorsku i vozačku šampionsku titulu, a i da vas non-stop podsećaju da se vozite u nečemu posebnom. Ali, baš onako kako mi volimo, ni performanse ovog automobila nisu za zanemarivanje. Brembo kočnice u krug, kompletno revidirano i tvrđe vešanje i direktniji upravljač su samo deo onoga što F1 R26 razlikuje od standardnog Megan sporta. Najveća promena se ogleda u tome što je ovaj model opremljen šper diferencijalom, što će ceniti oni hrabriji, jer neće biti nepotrebnog rasipanja snage, već će vas oba točka izvlačiti iz krivine.

Vlasniku nisu bile dovoljne promene koje je Reno napravio, jer njegov karakter treba da prati i „prava muzika“. Tako je sada kompletan Supersprintov izduvni sistem zadužen za dodatni užitak u vožnji, a jednostavnim pritiskanjem papučice gasa, učiniće da svi neprijanti zvukovi oko vas nestanu. I za razliku od kasirke iz detinjstva, uvek će vam vratiti kusur u vidu zadovoljstva, ma koliko goriva taj dan potrošili. Lepo, glasno, upadljivo, žuto, brzo… Šta vam je više potrebno da razbijete ovaj monotoni nedeljni dan? Osim možda da obrnete koji krug u njemu.

Autor // Aleksandar Savin
Fotografije // Aleksandar Savin

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

2 komentara

  • Odlican auto, prava raketica!! Fotke odlicne!!
    Idemo dalje

  • Mmmmmm liquid yellow!!! 🙂 Savršena boja, a auto perfektan! Odličan članak.