Vesti

Ponovo na stazi – Audi RS3 LMS

Pre par dana smo razgovarali kako smo propustili priliku da objavimo jednu zanimljivu stvar. Imamo sjajne fotke Audi RS3 LMS, ali nismo uspeli da to uobličimo pratećim tekstom kako dolikuje jednoj ovakvoj mašini. Dok smo mozgali šta i kako, automobil je oštećen, činilo se nepovratno, i naša prilika za priču je nestala…

Al’ ne leži vraže! Pešović se vraća za volan Audija, koji se već uveliko priprema u Užicu za početak nove CEZ sezone.

Kako prenosi SerbiaRing, posle nedavnog sastanka sa dr Jozefom Krenekom u Sloveniji, obelodanjeno je da su se čelnici ESET kupa dogovorili sa Marčelom Lotijem o pravu korišćenja naziva TCR u CEZ takmičenju. Krenek je okupio predstavnike potencijalnih timova i vozača, kako bi im predstavio novi model takmičenja, koji će biti deo FIA CEZ-a, ali će tehničke regulative kontrolisati TCR delegati.

Vesnić je na tom sastanku predstavljao svoj tim, koji će ove godine najverovatnije imati tri automobila, jer se “Audi RS3 LMS” Rudija Pešovića uveliko radi, a Jakub Višomirski je još krajem prošle sezone potvrdio da će biti član srpske ekipe. “Vozićemo samostalno, zvaćemo se TCR klasa i nećemo pripadati divizijama. Zadate su nam Jokohama gume, poštovaćemo TCR balans performansi, a TCR delegati će imati pravo da nam kontrolišu automobile. Mislim da je platforma poštena, Krenek je uložio mnogo truda i vremena i okupio nekih 12 do 15 takmičara. Očekujemo da će po dva automobila imati Zenge, Riba, Fulin, Vuković… Nas će biti trojica, ako sve bude kako smo planirali, Pešović se vraća u kokpit. Tu je i Žarko Knego iz Hrvatske, sigurno neko od Slovenaca i Austrijanaca”, otkriva Vesnić za SerbiaRing.

I tako naša otpisana priča sada ponovo kuca na vrata. Prvenstveno nam je izuzetno drago da će Vesnićev tim biti jači i brojniji nego ranije, a i takođe, Audi je živ i sada ga možete premijerno videti kod nas sa malim zakašnjenjem.

Sam Audi RS3 LMS se nalazi u društvu probranih trkačkih modela koje nudi Audi kao što su R8 GT3/4 LMS i RS5 DTM. Da ne bi bilo zabune, ovaj model malo toga deli sa civilnim RS3 modelom. Rađen je po TCR specifikacijama i ima isključivo pogon na prednjim točkovima. Pokreće ga motor zapremine 1984cc i dostupan je sa maksimalnom snagom do 350ks, što je 50ks manje od ulične verzije za građanstvo. Nude se dve opcije prenosa, obe sekvencijalno broje do šest brzina. Ceo automobil je upečatljivo širi, duži, niži i lakši za 300kg. Sva prelepost touring car automobila u Audi pakovanju.

Poslednju generaciju ovog modela možete kupiti pozivom na broj +49 841 89 717273 i tražite gospodina Gereta Grifa, on će vam dati sve potrebne informacije. Naravno, ne morate, ali nije zgoreg da imate broj, za svaki slučaj.

Autor // Vukašin Medić
Fotografije // Vojislav Vujanić

SPECIFIKACIJA // Audi RS3 LMS

MOTOR:
– Zapremina – 1984ccm, četiri cilindra, turbo nadpunjenje
– Snaga – 340hp @ 6200rpm
– Obrtni moment – 460nm @ 2500rpm

TRANSMISIJA:
– Pogon na prednje točkove
– Menjač – Sadev 6-brzina sekvencijalni
– Kvačilo – Sinter
– Diferencijal – Mehanički LSD

ŠASIJA I KOČNICE:
– Prednja suspenzija – McPherson, gasni amortizer sa oprugom
– Zadnja suspenzija – Muliti-link, gasni amortizer sa oprugom
– Upravljanje: Električni servo
– Prednje kočnice – 6-klipna klešta, 378mm čelični ventilirajući diskovi
– Zadnje kočnice – 2-klipna klešta, 272mm čelični diskovi

DIMENZIJE:
– Dužina – 4599mm
– Širina – 1950mm
– Međuosovinsko rastojanje – 2665mm
– Minimalna težina – 1265kg sa vozačem

PERFORMANSE:
– Ubrzanje 0-100km/h – 4.5s
– Maks. brzina – 240km/h

BOP:
Snaga agregata: 100%
Balast: -10kg
Visina vozila: 70mm

CENA:
– 129.000€

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *